Poate sa ma sfatuiasca cineva cum trebuie operata in program urmatoarea situatie:
Am o factura emisa de ANIF de exemplu (total facturat 1000+TVA190)la care am obligatia sa platesc integral 190 valoarea TVA plus 100 reprezentand 10% din factura fara TVA,iar diferenta de 900 o acopera statul prin subventie in agricultura,dar face viramentul direct in contul ANIF.
Astfel eu operez la plati pe baza de chitanta doar o parte din factura ,diferenta pe care o achita statul nu stiu cum sa o introduc la plati pentru a nu figura in situatie furnizori cu sume neachitate si totodata suma primita ca subventie sa fie inegistrata la vernitiri.
Multumesc......!
Cum sa inregistrez
Ba eu cred ca suma pe care o acopera statul prin subventii trebuie inregistrata pe venituri,problema mea este com sa fac inregistrarile in programul saga pentru ca sumele acordate de stat din subventii direct in contul ANIF sa-mi stinga mie datiria creata in program (in situatie furnizori )in momentul inregistrarii factururii emisa de ANIF si totodata suma respectiva sa fie preluata va venitiri.
am urmatoarea situatie:
in luna ianuarie se incheie un contract cu o firma ce comercializeaza si monteaza instalatii pentru tratarea si epurarea apei.in contract este urmatoarea clauza .se achita c/ valoarea sumei din contract si apoi se aduce marfa.intrebarea mea este cum inregistrez acest contract ,plata se face in rate. ( nu am factura)
in luna ianuarie se incheie un contract cu o firma ce comercializeaza si monteaza instalatii pentru tratarea si epurarea apei.in contract este urmatoarea clauza .se achita c/ valoarea sumei din contract si apoi se aduce marfa.intrebarea mea este cum inregistrez acest contract ,plata se face in rate. ( nu am factura)