Selectie baza de date !

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
ochiad

Selectie baza de date !

#1 Mesaj de ochiad »

Am si eu nevoie de toate pozitiile de pe toate facturile de intrare in Excel, cu toate campurile pe care le presupune (de fapt partea de jos a ecranului de intrari), imi dau seama ca am posibilitatea sa le dau pe toate grupate pe factura (partea de sus a ecranului intrari) , dar pe mine intereseaza pozitiile de pe fiecare factura.
Nu ma puneti va rog sa dau factura cu factura, ca n-am facut nimic... multumesc !
Prostia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa astepti
rezultate diferite.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Intră la Administrare - Întreţinere BD pagina Avansat
Dă click în caseta text mare şi scrie comenzile de mai jos urmate de apăsarea tastei ENTER:

USE intr_det
COPY TO C:\TEMP\detalii_intrari.xls TYPE XL5

Ţi se va crea un fişier de tip Excel în C:\TEMP ce conţine detaliile înregistrate în ecranul de intrări
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ochiad

#3 Mesaj de ochiad »

tomac scrie:Intră la Administrare - Întreţinere BD pagina Avansat
Dă click în caseta text mare şi scrie comenzile de mai jos urmate de apăsarea tastei ENTER:

USE intr_det
COPY TO C:\TEMP\detalii_intrari.xls TYPE XL5

Ţi se va crea un fişier de tip Excel în C:\TEMP ce conţine detaliile înregistrate în ecranul de intrări
Multumesc , presupun ca acesta sintaxa functioneaza in cazul oricarei tabele din baza de date, stiind in care din ele este stocata informatia ce prezinta interes pentru mine ....
Prostia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa astepti
rezultate diferite.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Da.

floreaf

Re: Selectie baza de date !

#5 Mesaj de floreaf »

Pentru Tomac in masura in care ma poti ajuta cu o selectie in baza de date care sa contina urmatoarele:
,,Selecteaza din iesiri articolele-marfuri-intervalul 01.03.2012-31.03.2012-de la furnizorul x-introduce stocul actual "
Daca mai merge si coloana cu stocul minim.
Comanda sa o pot copia in Avansat,cu export in excel.
Multumesc.

balazse

#6 Mesaj de balazse »

O parte se poate realiza din "situatie vanzari".
Partea de "-introduce stocul actual. Daca mai merge si coloana cu stocul minim." nu prea am inteles.

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Nici eu nu înțeleg partea aceea. În ce sens să introducă stocul actual? Și ce să se întâmple cu stocul minim? Să se compare stocul actual cu cel minim? Stocul actual al produsului, defalcat pe proveniență? Sau stocul la finele perioadei de referință? Dacă e stocul la finele perioadei, atunci perioada este irelevantă. Dacă perioada este relevantă atunci trebuie determinat nu doar stocul final ci și cel de la începutul perioadei și mișcările din perioadă.

floreaf

#8 Mesaj de floreaf »

Ce vreau eu este o selectie de genul ,,situatie vanzari" , < intervalul -tip ,,marfuri"-toate articolele-furnizorul (definit de mine)-toti clientii-articolele centralizate > .
Toate aceste lucruri se realizeaza in momentul de fata in ,,situatie vanzari" sub forma unui raport.Eu nu vreau numai raport.
Daca pe langa aceste informati as mai avea o coloana cu stocul actual ,exportate in excel m-ar ajuta in emiterea de comenzilor catre furnizori ,deoarece am peste 12.000 articole si este imposibil sa am aprovizionari constante pentru toate articolele.
Concluzionez:Arata-mi toate iesirile(vanzarile) ,la toate articolele (marfuri) ,in intervalul.. ,de la furnizorul .. , cumulate , include stocul actual , export in excel .
Avand aceste informatii pot sa-mi emit comenzi constante . Ar fi bine si stocul initial ,stocul minim ,nu ca si raportare ,doar sa le vad ,insa daca complica selectie ajunge primele informatii.
Sper sa ma fi inteles.
Multumesc.

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Am înțeles. Cam complicat :lol: dar nu neapărat nerezolvabil. Dar trebuie să mă gândesc puțin. Oricum un simplu select nu e de ajuns. Sau cel puțin eu nu sunt în stare să-l produc acum. Pot din mai multe comenzi select. Partea ce dă de gândit e modul în care utilizatorul să intervină asupra intervalului de timp. Adică cum va edita intervalul de timp.

jianus

#10 Mesaj de jianus »

buna ziua,

am tot cautat o rezolvare pentru urmatoarea situatie iar cel mai in masura post unde am crezut ca ma pot adresa pentru rezolvarea ei m-am gandit ca este acesta... (imi cer scuze daca gresesc), insa din cate am vazut ca 'tomac' a ajutat aici prin interediul unor comenzi la problema pusa de 'ochiad' am si eu rugamintea sa ma ajute daca este posibil.

situatia intalnita de mine este urmatoarea :
- am nevoie de un raport (in excell) care grupeaza intrarile pe furnizori ultimile intrari.

ca exemplu :
furnizor X
produs a | data intrarii | cantitate | pret unitar de intrare |
produs b | data intrarii | cantitate | pret unitar de intrare |
produs c ........

furnizor Y
produs d.....
produs e......
produs c (denumirea produselor se poate repeta la diferiti furnizori)

furnizor Z
produs f.....
produs g....

si alta problema ar fi unde gasesc un "dictionar" cu definitii de sintaxe al comenzilor utilizate mai sus pentru selectii din baze de date.

multumesc anticipat

tomac

#11 Mesaj de tomac »

@floreaf
Probleme personale și lipsa timpului m-au ținut departe de forum și nu am avut timp să mă gândesc la selectul ăla. Am notat dar mai durează.

@jianu
Situație aprovizionări ordonată după cod articol și preț (situațiile putând fi ordonate multicriterial de ceva timp). După filtrarea pe tipul dorit și alegerea perioadei.

jianus

#12 Mesaj de jianus »

@jianu
Situație aprovizionări ordonată după cod articol și preț (situațiile putând fi ordonate multicriterial de ceva timp). După filtrarea pe tipul dorit și alegerea perioadei.
intradevar insa in xls-ul creat am nevoie doar de ultimile intrari de la fiecare furnizor in parte.
si in legatura cu cealalta problema ? ....

multumesc.

eugen01

#13 Mesaj de eugen01 »

Daca e vorba de excel (selectiv):
http://office.microsoft.com/ro-ro/excel ... 73947.aspx
http://www.youtube.com/watch?v=z3x2x7yJbg0

(intram si in meniul Data>Tools, daca dorim subtotaluri)

tomac

#14 Mesaj de tomac »

am spus că puteți alege perioada. Iar perioada poate fi și mai mare de o lună.

căutați cu google după selecții sql foxpro
Dar, pentru a folosi selecții sql trebuie să cunoașteți modul în care e structurată informația în tabelele utilizate de SAGA, ce conține fiecare tabelă și care cu care se corelează, etc. Nu e suficient să cunoașteți sintaxa SQL și să lansați o comandă select.

jianus

#15 Mesaj de jianus »

tomac scrie:am spus că puteți alege perioada. Iar perioada poate fi și mai mare de o lună.
intradevar, insa daca avem urmatoarea situatie (sa presupunem):

ultima achizitie de la furnizorul X este in luna februarie 2012, insa de la furnizorul Y avem din februarie pana in prezent 40 de facturi si de la furnizorul Z din februarie pana in prezent sunt facturi doar in luna curenta, s.a.m.d.
in aceasta situatie eu din selectia mea trebuie sa sterg cele 39 de pozitii de la furnizorul Y, si de la altii in aceasi situatie daca fac selectie pe intervalul de timp februarie 2012 - mai 2012.
:?:
căutați cu google după selecții sql foxpro
Dar, pentru a folosi selecții sql trebuie să cunoașteți modul în care e structurată informația în tabelele utilizate de SAGA, ce conține fiecare tabelă și care cu care se corelează, etc. Nu e suficient să cunoașteți sintaxa SQL și să lansați o comandă select.
si structura si relatiile tabelelor cum le aflu ?
:?

scuze daca v-am bazait prea mult cu "prostiioarele" mele :mrgreen:
multumesc

Scrie răspuns