Actualizare curs valutar

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
hadadea

Actualizare curs valutar

#1 Mesaj de hadadea »

Buna ziua,

revin pe forum cu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.
Inainte de a inchide luna ianuarie am mers in partea dreapta sus la calcul diferente curs valutar si am facut actualizare date pentru a efectua reevaluarea soldurilor in valuta la cursul din ultima zi a lunii, dupa care validare.
Am observat ca acum la sfarsitul lunii ianuarie 2016 cand fac aceasta operatiune dupa ce si validez, la intrari valuta mi se modifica cursul de receptie trecut manual de mine la data receptiei facturii cu cursul din ultima zi a lunii care corespunde cu cel din actualizare date. Problema mai mare este ca nu mi se modifica doar cursul aferent receptiei din ianuarie 2016 ci toate cursurile de receptie pentru toate intrarile in valuta avute pana acum.
Societatea face achizitii intracomunitare din Italia si pana la sfarsitul lunii noiembrie nu am remarcat sa faca aceasta modificare. Nu pot sa spun ca in decembrie programul a reactionat la fel deoarece nu am avut intrari in valuta si nu am observat.
La configurare societati este data bifa cu operatii in valuta si sincer nu prea mi se pare corect ca cursul de la data receptiei sa fie modificat mai ales ca este o intrare validata.
Nu se modificata valoarea receptiei per total, dar daca nu am receptia in fata mea si fac o anumita verificare trebuie sa aflu manual cat era cursul receptiei la acea data .
S-a modificat ceva la program sau am eu ceva setat gresit ?

Multumesc

fagarasa176

Re: Actualizare curs valutar

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Asa si trebuie sa se modifice cursul....doar factura a fost reevaluata la un nou curs valutar
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

donicao

#3 Mesaj de donicao »

reevaluarea la sfarsitul lunii se face la furnizorii si clientii carora am sa le mai platesc, respectiv de la care mai am de incasat, deci acolo unde ramane sold, si da cursul de la intrari si iesiri in valuta se modifica automat cu cel de la reevaluare sfarsitului de luna. Iar daca vrei sa vezi cat era cursul din data receptiei mergi pe nota contabila aferenta intrarii sau iesirii si vezi acolo cat a fost cursul valutar .

hadadea

#4 Mesaj de hadadea »

Credeam ca am gresit eu pe undeva sau nu am setat bine la administrare societati.
Multumesc frumos.

Scrie răspuns