d 101
d 101
Din tr.IV am trecut de la micro la imp profit. Am depus cu intarziere 010 , am luat un averisment. Problema este ca inainte de aceasta, am apucat sa depun d 100 pe dec cu o suma. Dupa aceea, am depus 710 care a rectificat d 100 , trecand la imp pe micro 0 Problema care se pune este , ce trec in d 101 la sume declarate prin d 100, o includ si pe cea din decembrie?
Multumesc pentru rabdarea acordata citind toate acestea!
Multumesc pentru rabdarea acordata citind toate acestea!
Re: d 101
Ce ați declarat în 100 pe trimestrul IV? Impozit pe profit? Dacă da, dădea eroare și nu se consideră depusă. Dacă ați declarat micro și apoi ați depus D710 și ați declarat la micro, zero, că o luați sau nu în calcul e același lucru. Valoarea declarată prin D100 este cea corectată de D710.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua
nu gasesc D101 Face programul automat?
unde
mersi
si scuze daca am intrebat o prostie..
nu gasesc D101 Face programul automat?
unde
mersi
si scuze daca am intrebat o prostie..
-
Bine v-am gasit
mersi de raspuns
va pup
mersi de raspuns
va pup
SC trece de la impozit micro la impozit profit in trim.IV 2015.
La Decl.101am bifat "PJ trece de la micro la profit In trimestrul:IV, dar la perioada imi apare automat PERIOADA (zz.ll.aaaa): 01.10.2015-31.12.2015, sumele sunt pe tot anul 2015.
Este corect asa???
La "Cheltuieli exploatare" nu insumeaza automat contul 615-Cheltuieli cu pregatirea personalului.
Oare de ce??
La Decl.101am bifat "PJ trece de la micro la profit In trimestrul:IV, dar la perioada imi apare automat PERIOADA (zz.ll.aaaa): 01.10.2015-31.12.2015, sumele sunt pe tot anul 2015.
Este corect asa???
La "Cheltuieli exploatare" nu insumeaza automat contul 615-Cheltuieli cu pregatirea personalului.
Oare de ce??
Am citit acum din OMFP 4024/2014 :
Rubricile privind "Perioada" se completează astfel:
- perioada cuprinsă între data de întâi a primei luni din trimestrul în care contribuabilii au început să desfăşoare activităţile prevăzute la art. 112^2 alin. (6) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi sfârşitul anului de raportare, în cazul contribuabililor plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care în cursul anului încep să desfăşoare activităţi de natura celor prevăzute la art. 112^2 alin. (6) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, iar începând cu trimestrul respectiv devin plătitori de impozit pe profit (de exemplu, 01.07.14-31.12.14);
si respectiv din Codul Fiscal valabil in 2015:
ART. 112^2 Reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii:
(6) Nu intră sub incidenţa prevederilor prezentului titlu persoanele juridice române care:
a) desfăşoară activităţi în domeniul bancar;
b) desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;
c) desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc.
Dar in Decl.101 din SAGA apare aceasta precizare daca se pune bifa:PJ trece de la micro la impozit profit in trimestrul (doar pt.firmele cu activ.de consultanta si management > 20% din CA.
Nu mai inteleg nimic acum.
Firma mea a depasit plafonul de 65.000 eur din activitatea sa (nu se incadreaza nici la consultanta nici la activ.prevazute la 112^2 alin. (6), deci atunci mai trebuie sa bifez ceva??
Am inteles ca oricum calculul il fac pe tot anul 2015.
Rubricile privind "Perioada" se completează astfel:
- perioada cuprinsă între data de întâi a primei luni din trimestrul în care contribuabilii au început să desfăşoare activităţile prevăzute la art. 112^2 alin. (6) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi sfârşitul anului de raportare, în cazul contribuabililor plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care în cursul anului încep să desfăşoare activităţi de natura celor prevăzute la art. 112^2 alin. (6) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, iar începând cu trimestrul respectiv devin plătitori de impozit pe profit (de exemplu, 01.07.14-31.12.14);
si respectiv din Codul Fiscal valabil in 2015:
ART. 112^2 Reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii:
(6) Nu intră sub incidenţa prevederilor prezentului titlu persoanele juridice române care:
a) desfăşoară activităţi în domeniul bancar;
b) desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;
c) desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc.
Dar in Decl.101 din SAGA apare aceasta precizare daca se pune bifa:PJ trece de la micro la impozit profit in trimestrul (doar pt.firmele cu activ.de consultanta si management > 20% din CA.
Nu mai inteleg nimic acum.
Firma mea a depasit plafonul de 65.000 eur din activitatea sa (nu se incadreaza nici la consultanta nici la activ.prevazute la 112^2 alin. (6), deci atunci mai trebuie sa bifez ceva??
Am inteles ca oricum calculul il fac pe tot anul 2015.