regularizare taxa colectata

Posteaza aici informatii despre erorile care ti-au aparut.
Încuiat
golgotiuh38

regularizare taxa colectata

#1 Mesaj de golgotiuh38 »

Buna ziua ,
Am o problema legata de inchiderea TVA-ului la luna februarie .Decontul de tva nu bate cu balanta (4424).In decont am o suma iar in balanta alta. Doar la contul 4424.Diferenta vine de la regularizarea taxei colectate randul 16 unde am o suma pe care nu o regasesc in jurnalul de vanzari.Mentionez ca jurnalele bat cu balanta.
Va rog daca puteti sa ma ajutati .
Va multumesc.

balazse

Re: regularizare taxa colectata

#2 Mesaj de balazse »

Aplici cumva "TVA la incasare"? Verifica nota de inchidere de la TVA, nu ai cumva o nota contabila de regularizare?

golgotiuh38

#3 Mesaj de golgotiuh38 »

Da sunt cu TVA la incasare .Pe decont am regularizari la rd.16si 30 .In decont am o suma de recuperat iar in balanta alta suma. Mai trebuie cumva sa fac vre-o nota de regularizare ?
Va multumesc.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Ai verificat nota de inchidere de la TVA, ca nu cumva sa ai o nota de regularizare asa cum am mentionat mai sus ("operatii" -> "inchidere luna" -> "inchidere TVA")?
Ai incercat sa verifici de unde provine diferenta?
Ce suma ai in decont, precum in balanta? Nu cumva ai trecut sa treci suma de recuperat din decontul precedent?
Ai verificat fisa contului 4426/4427 cu sumele din decont?

golgotiuh38

#5 Mesaj de golgotiuh38 »

Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat .Se pare ca afost vorba de o factura din 2013 cu taxare inversa care la vremea respectiva tva-ul a fost inregistrat 4428.TP-4427 si trebuia 4426 -4427.Cum de am avut probleme doar acum nu pot sa-mi dau seama.Oricum tin sa-i multumesc inca o data doamnei Diana Marcu de la asistenta clienti pt. rabdare si bunavointa.Fara dansa nu reuseam sa ajung la acesta factura din 2013.
Va multumesc inca o data si dumneavoastra .

Încuiat