retea....un sfat pentru un nestiutor va rog!!!

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
vranceanua

retea....un sfat pentru un nestiutor va rog!!!

#1 Mesaj de vranceanua »

as dori sa lucrez pentru o societate concomitent de pe 2 calculatoare(programul instalat pe unul singur-"server"). Intrebarea mea este .... daca se lucreaza concomitent... e posibil sa apara erori???. (daca se lucreaza concomitent la introducere de facturi.. chitante etc... pentru aceeasi societate din 2 calculatoare !!in acelasi timp!! ) Daca eu am deschis de exemplu la "registru de casa", o plata efectuata de la calculatorul alaturat apare automat??.. sau trebuie sa dau ceva de gen "refresh"

tomac

#2 Mesaj de tomac »

In anumite conditii pot aparea si erori:daca pica alimentarea cu energie electrica de exemplu sau daca nu se introduc date corecte :lol: . Programul lucreaza fara nici o problema in retea. Daca de exemplu ti introduci o plata pe un calculator si cineva vrea sa o stearga sau sa o modifice, nu va putea face chestia asta numai dupa ce termini tu lucrul cu inregistrarea respectiva. (va apare un mesaj care va atentiona utilizatorul ca inregistrarea respectiva este blocata momentan). Daca insa se lucreaza la introducere de facturi de exemplu si fiecare utilizator va introduce documente distincte, nu vor fi probleme intrucit fiecare va avea acces la inregistrari diferite.Datele vor fi stocate pe un singur calculator, de regula pe server. Datele introduse pe calculatorul client vor fi salvate tot pe server. Odata ce apesi butonul Salvare date respective sunt vizibile pentru toti utilizatorii retelei respective.
Si un sfat valabil chiar si pentru cei care nu lucreaza in retea, cumpara UPS pentru ambele calculatoare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Administrator

#3 Mesaj de Administrator »

Ca de obicei, nu mai am nimic de adaugat la ce a spus tomac.

Scrie răspuns