Coasiguratul la sanatate=persoana in intretinere?

gruinl

Re: Coasiguratul la sanatate=persoana in intretinere?

#16 Mesaj de gruinl »

Unul dintre copiii salariatului care se afla in intretinerea acestuia a implinit 18 ani in 21.06.2012 dar nu a terminat liceul (este in clasa a XI-a). Trebuie scos din intretinerea salariatului si cu ce data? Se anunta in revisal dat fiind faptul ca scoaterea acestuia produce modificari la salariul de incadrare, salaritul trebuind sa ramana cu acelasi salariu net?
Inca o nelamurire: am crezut ca daca o persoana se afla in intretinerea salariatului este de asemenea si coasigurat, drept pentru care am eliberat o adeverinta salariatului pe care am mentionat ca sotia acestuia este coasigurat!!! Ce se poate face, care sunt consecintele? Ajutati-ma, va rog.
Multumesc

fagarasa176

#17 Mesaj de fagarasa176 »

Lege nr. 95 din 14/04/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii scrie:Art. 213. - (1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
a) toţi copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi şi dacă nu realizează venituri din muncă;
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

balazse

#18 Mesaj de balazse »

Pentru GruinL
1. Ce treaba are persoana in intretinere cu ReviSal-u? In ReviSal se declara "salariul de incadrare" si nu "salariul net", sunt doua lucruri diferite.
2. Poti depune declaratii rectificative.

gruinl

#19 Mesaj de gruinl »

Multumesc pentru raspunsuri.

donicao

#20 Mesaj de donicao »

daca sotia administratorului (si actionar) ,este actionara a firmei impreuna cu sotul si nu este angajata , nu obtine venituri, poate fi luata ca si coasigurata de sot?

cernatv

#21 Mesaj de cernatv »

Da.

donicao

#22 Mesaj de donicao »

Multumesc mult!

promovest96

#23 Mesaj de promovest96 »

Pot avea persoane in intretinere si cei cu cim pe mai putin de 8 ore?
De ex, cu 2 ore pe luna?
Sau cu 4 ore pe zi?

Multumesc

Pot, acum am citit :)

Dar mai am o intrebare, trebuie sa faca cerere pt persoanele in intretinere sau e suficient sa imi aduca certif de nastere, in cazul copiilor?

balazse

#24 Mesaj de balazse »

La orice angajare obligatoriu angajatul trebuie sa declare daca are sau nu functia de baza la angajator:
- in caz afirmativ, se va solicita informatii despre persoanele aflate in intretinere, precum sa declare ca nu are in alta parte functie de baza;
- in caz negativ, va declara unde isi are functia de baza.
De altfel, tot la angajare trebuie sa declare de care Casa de Sanatate este arondat.

Scrie răspuns