generare factura pe baza avizului

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mathel

generare factura pe baza avizului

#1 Mesaj de mathel »

Buna seara,

am si eu o intrebare ,se poate genera factura in program saga c pe baza avizului.?

daca da cum?
Prima data introduc in iesiri avizul si dupa aceea cum procedez?

Va rog ajutor,
multumesc

tomac

Re: generare factura pe baza avizului

#2 Mesaj de tomac »

Introduceți o ieșire pe tip aviz. Validați-o.
La o dată ulterioară sau cel puțin egală cu cea a avizului, operați o ieșire pe tip factură către același client către care ați emis aviz.
După ce salvați datele despre număr de factură și client, vă va apărea un buton numit "Asociere aviz". Apăsați-l
Selectați produsele ce le facturați, din acel aviz. Confirmați.
Vi se vor prelua automat în factură. Validați-o.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

mathel

#3 Mesaj de mathel »

Multumesc foarte mult Tomac.

mathel

#4 Mesaj de mathel »

As mai intreba ceva-la aviz noi scriem pretul de vanzare a produsului finit,dar cand facturam trebuie sa dam la o anumita firma 40% discount.E corect daca calculez din pret de vanzare si asa introduv in factura sau trebuie sa apara separat pe factura?
La client nui-i convine ca pana acum am scris separat discountul acordat,vrea sa scad direct din pret.

mathel

#5 Mesaj de mathel »

mathel scrie:As mai intreba ceva-la aviz noi scriem pretul de vanzare a produsului finit,dar cand facturam trebuie sa dam la o anumita firma 40% discount.E corect daca calculez din pret de vanzare si asa introduv in factura sau trebuie sa apara separat pe factura?
La client nui-i convine ca pana acum am scris separat discountul acordat,vrea sa scad direct din pret.

Intre timp mi-am dat seama ca nu merge asa cum ma-m gandit eu,daca schimb pretul de vanzare dupa generarea facturii pa baza avizului o sa fie diferenta intre aviz si factura,dar atunci cum sa fac?Sa fac un pret prestabilit la produse si dupa aia vand la fiecare client dupa cum am negociat preturile.?

Sau nu exista in program unde pot sa setez preturile la fiecare client separat?
Daca exista unde gasesc si cum operez?

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

avizul il lasi asa cum l-ai dat cu pretul acela.
cand emiti factura pe baza avizului, selectezi articolele dorite, pt facturare, aici poti modifica pretul de vanzare (daca vrei) daca nu poti lasa acelasi pret preluat din aviz automat, si apesi butonul Discount pui procentul sau suma dorita, accepti si o sa se adauge o linie noua cu discountul aplicat.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tomac

#7 Mesaj de tomac »

De ce nu treceți, în aviz, prețul deja diminuat cu valoarea reducerii, la acel client?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns