pisica 13 si tva-ul

giurconiul

pisica 13 si tva-ul

#1 Mesaj de giurconiul »

Ca sa inceapa ziua bine am primit dis de dimineata telefon de la Admin Financiara sa ma traga de codite ca n-am platit tva-ul pt ian(desi in rest sunt cat se poate de la zi) pe un ton de diriginte si ca d-neaei doreste sa stie neaparat cand il voi plati ca altfel ma baga la executare silita .Ba si-a exprimat si oarecari aprecieri ca n-o intereseaza de corectitudinea noastra ca firma sigur are probleme daca-a ajuns la ea pe lista.I-am explicat ca stiu ca se aplica penalitati pana la plata efectiva si nu cred ca e asa o mare problema dar mi s-a eplicat taios ca legea s-a cam schimbat .Intreb si eu acum care e "marea schimbare " de am primit asa un tratament si mi-a stricat toata ziua?!Ce daca e 13 azi?Are Norme noi pt atentionare telefonica si discutii pe acest ton sau e doar un mare abuz in serviciu? :roll: Cine-i mai invatat poate-mi spune si mie.

mariuti

#2 Mesaj de mariuti »

nu ma mira nimic, la onesti inspectorii fiscali au inceput sa vina la sediul firmelor si sa atentionezr ad-torii ca au niste sume modice de plata, asa ca totul e posibil in aceasta tara minunata

apetrem

#3 Mesaj de apetrem »

Eu am una si mai gogonata: au venit inspectorii fiscului sa ceara firmei sa plateasca in avans impozitul!
"Cunoastem ca v-ati achitat la zi darile, multumim, dar nu avem bani la buget sa platim pensiile."

Mai grav mi s-a parut faptul ca au cerut sa i se completeze formularele specifice executarii silite, angajamente, inventariere active pt.aplicarea gajului, etc.

A inebunit lumea ...

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Da somaţie pe TVA în cazul în care ai TVA de recuperat aţi văzut? Dacă nu, vă arat eu :)
Din păcate sunt scoşi pe teren toţi la încasat chiar şi cei din trezorerii.
Nu sunt bani la buget. Nimeni nu ştie cum funcţionează softurile lor şi mule firme au achitat sume enorme pentru că softul de la finanţe funcţionează aiurea sau a calculat sume aiurea pentru că aveau baza de date dată peste cap.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Nu am vazut dar mai rau o fosta colega de facultate imi spunea ca pentru faptul ca nu a facut cerere de rambursare a TVA-ului a fost penalizata la modul ca i s-au calculat majorari si penalizari. Omul a avut o suma uriasa de recuperat a fost plecat din tara vreo cativa ani si s-a intors si a reactivat firma si normal ca a continuat cu TVA-ul de recuperat (declaratiile ii fusesra depuse legal si normal la fiecare termen).
De chestia asta ce mai zici?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns