Asociatul unic al unei firme platitoare de imp./profit a plecat in strainatate fara avans in valuta.Ca doc. justificative are bonurile de combustibil si cazare.
Ce pot face in aceasta situatie?
Pot imprumuta firma cu suma in valuta si sa inreg. ch?
diurna valuta!!!!
-
-
In situatia in care nu ai cont in valuta, TomaC a explicat ca faci decontul la intoarcere si poti ridica valuta din banca. Nu i-ai spus ca nu ai cont in valuta. In aceasta situatie depune in casieria societatii - pe baza de contract de imprumut in valuta - suma respectiva si restul se trateaza in lei la cursul de schimb din ziua efectuarii cheltuielilor. Faci un tabel in EXCEL in care treci data, explicatia, suma in valuta, cursul aferent si suma in lei si eventual in ultima coloana contul contabil folosit. Pui un titlu frumos DECONT DEPLASARE EXTERN pentru perioada ....., In colt sus dreapta APROB, iar jos tot dreapta INTOCMIT.tomac scrie:Face decont şi i le decontezi la întoarcere. Nu e neapărată nevoie să acorzi avans. Poţi ridica valuta din bancă pe baza decontului.
Diurna acordata (de vazut sumele aprobate, parca in jur de 30 EUR/zi) trebuie sa aiba ca document justificativ RAPORTUL DE ACTIVITATE AL DEPLASARII foarte succint in care el trebuie sa NU RECUNOASCA in niciun caz ca a fost in concediu de odihna si prin baruri ci ca a fost in interesul firmei ca sa-i creasca "deschiderea europeana" adica sa largeasca orizontul atat de ingust care ne separa pe noi de "imbuibatii" de dincolo.
Un turist in interesul serviciului
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-