facturi furnizor
facturi furnizor
Am 2 facturi de la un furnizor cu ac valoare dar una e in rosu si nu stiu cum sa le sting.
am si eu o situatie mai neobisnuita pentru mine, si as avea nevoie de un sfat de la voi. Am emis 2 facturi-vinzare marfa:
factura 1-1000-la firma x
factura 2-1500-la firma y
ambele firme avind acelasi administrator.
Incasarea facturilor se face prin banca 2500 lei (valorile sint modice) dar culmea -de la firma x. Binenteles ca i-am sesizat , dar au motivat ca din punctul lor de vedere este corect, ca nu e nici o problema din moment ce firmele au acelasi administrator. Din punctul meu de vedere nu e corect deloc, si in sensul asta am cerut -in ultima instanta-o adresa din partea lor in care sa motiveze platile. Ce parere aveti?
factura 1-1000-la firma x
factura 2-1500-la firma y
ambele firme avind acelasi administrator.
Incasarea facturilor se face prin banca 2500 lei (valorile sint modice) dar culmea -de la firma x. Binenteles ca i-am sesizat , dar au motivat ca din punctul lor de vedere este corect, ca nu e nici o problema din moment ce firmele au acelasi administrator. Din punctul meu de vedere nu e corect deloc, si in sensul asta am cerut -in ultima instanta-o adresa din partea lor in care sa motiveze platile. Ce parere aveti?
Eu iti dau dreptate. Nu e corect defel.Nu are nicio legatura una cu alta. Administratorul e administrator societatea e persoana juridica reprezentata de catre administrator. Daca sunt doua societati acestea isi agajeaza raspunderea separat una de alta chiar daca au administrator comun. Sfatul meu este ca suma primita in plus sa o contabilizezi ca avans si la le emiti factura, iar firmei de la care nu ai incasat, sa-i transmiti o notificare de plata.vitcal scrie:au motivat ca din punctul lor de vedere este corect, ca nu e nici o problema din moment ce firmele au acelasi administrator. Din punctul meu de vedere nu e corect deloc, si in sensul asta am cerut -in ultima instanta-o adresa din partea lor in care sa motiveze platile. Ce parere aveti?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.