caz neobisnuit

amarieic160

caz neobisnuit

#1 Mesaj de amarieic160 »

buna ziua.
am o masina pe societate care a fost ridicata pentru parcare neregulamentara. as dori sa stiu daca taxa de ridicare si recuperare este deductibila?, amenda cred ca NU, dar taxa de ridicare?
si un al doilea caz, as dori sa stiu cum pot proceda?, societatea este neplatitoare de tva si as vrea sa aduc o masina pe societate din UE. Treb sa solicit de la Adm Financiara certificat de inreg in scopuri de tva numai pt operatiunea asta, asta pentru nu a mai plati tva in UE? e corect?
va multumesc pentru timpu' acordat.

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

amarieic160 scrie:am o masina pe societate care a fost ridicata pentru parcare neregulamentara. as dori sa stiu daca taxa de ridicare si recuperare este deductibila?, amenda cred ca NU, dar taxa de ridicare?
Taxa de ridicare nu este ca interpretare tot cu amenda la un loc? Ca o consecinta a nerespectarii unei reglementari se primeste o amenda si mai apar si "accesoriile" care fac parte tot din "nedeductibile".....
amarieic160 scrie:si un al doilea caz, as dori sa stiu cum pot proceda?, societatea este neplatitoare de tva si as vrea sa aduc o masina pe societate din UE. Treb sa solicit de la Adm Financiara certificat de inreg in scopuri de tva numai pt operatiunea asta, asta pentru nu a mai plati tva in UE? e corect?
Daca exista un castig din punctul asta de vedere, da, societatea poate opta pentru inregistrarea in scop de TVA.
In situatia in care firma nu apare in VIES (centrul european privind firmele inregistrate in scop de TVA) furnizorul european este obligat sa treaca si sa colecteze prin factura emisa TVA-ul din tara lui.
Cu alte cuvinte daca firma din Romania nu este platitor de TVA, de unde va cumpara masina va plati acolo TVA.
Ca firma sa devina platitor de TVA se va depune formular 010 prin care se solicita devenire ca platitor de TVA prin optiune.
O data optat pentru aceasta "impunere" firma nu mai poate reveni la starea de neplatitor.......
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#3 Mesaj de tomac »

1.Sunt nedeductibile amenzile si penalitatile achitate autoritatilor romane.De aceea daca acea taxa o achiti unei societati, da este deductibila. Daca o achiti unei primarii si in hotararea de consiliu ce a instituit acea taxa, se prevede in mod explicit ca acea suma este o sanctiunea unei contraventii atunci, da ea este considerata amenda si e nedeductibila.

2.Te inregistrezi numai daca:
a.doresti sa devii platitor de TVA in Romania
b.estimezi ca achizitia va depasi 10000 EUR, si in acest caz te inregistrezi in scopuri de TVA pentru achizitii intracomunitare, fara a deveni inregistrat ca platitor de TVA in Romania.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns