Dragi colegi, am urmatoarea problema :
- dupa inregistrarea 131 = 7583 cu 50% din valoarea amortizarii anuale , ce se intampla cu 7583 dupa inchiderea prin 121 ? ... Veniturile din subventii pentru investitii stiam ca nu se impoziteaza /.
Suma care se duce astfel in 121 , trebuie trecuta in declaratia 101 la venituri neimpozabile ?
Se face inregistrarea 121 = 117 , cu un analitic distinct la 117 care sa reprezinte suma provenita din subventie ?
Va rog sa ma ajutati cu solutia la aceasta speta /
multumesc frumos si sa aveti o primavara frumoasa !
SAPARD, inregistrari
Re: SAPARD, inregistrari
Sau cumva nu ne este recunoscuta ca fiind deductibila decat 50 % din valoarea amortizarii respectivelor mijloace fixe achizitionate prin program SAPARD ?... si in cazul acesta , sigur ca 7583 este impozabil...apostole scrie:Dragi colegi, am urmatoarea problema :
- dupa inregistrarea 131 = 7583 cu 50% din valoarea amortizarii anuale , ce se intampla cu 7583 dupa inchiderea prin 121 ? ... Veniturile din subventii pentru investitii stiam ca nu se impoziteaza /.
Suma care se duce astfel in 121 , trebuie trecuta in declaratia 101 la venituri neimpozabile ?
Se face inregistrarea 121 = 117 , cu un analitic distinct la 117 care sa reprezinte suma provenita din subventie ?
Va rog sa ma ajutati cu solutia la aceasta speta /
multumesc frumos si sa aveti o primavara frumoasa !
din moment ce in 6811 se inregistreaza toata valoarea de amortizare a mijlocelor fixe achizitionate ,prin trecerea in contul de venituri a 50% din amortizare practic acel 50 % din cheltuieli se anueaza prin trcerea pe venituri deci nu se impoziteaza .Cam inchilcit m-am exprimat dar sper sa intelegi ce am vrut sa spun.Prin urmare nu trebuie sa faci nimic se impoziteaza numai veniturile obtinute din activitatea de baza si marog alte venituri daca ai.
sarbum scrie:din moment ce in 6811 se inregistreaza toata valoarea de amortizare a mijlocelor fixe achizitionate ,prin trecerea in contul de venituri a 50% din amortizare practic acel 50 % din cheltuieli se anueaza prin trcerea pe venituri deci nu se impoziteaza .Cam inchilcit m-am exprimat dar sper sa intelegi ce am vrut sa spun.Prin urmare nu trebuie sa faci nimic se impoziteaza numai veniturile obtinute din activitatea de baza si marog alte venituri daca ai.
Asa ma gandeam si eu, da` ce bine e cand mai ai o confirmare /.
Pupici, multumesc frumos !