contracte de munca...

nicolaem835

contracte de munca...

#1 Mesaj de nicolaem835 »

Va rog sa ma ajute si pe mine cineva!cite contracte de munca de 2 ore poate sa aiba o persoana ? se pot incheia si contracte de munca de 1(o ora)pe zi? Multumesc

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Astfel incat sa nu depaseasca numarul de ore maxim admis pe saptamana 40 de ore maxim 48 de ore.
Se poate incheia si contract de munca pentru o ora tinandu-se seama ca proportional sa iasa salariu minim pe economie pentru meseria pe care este incadrat. Daca pentru 8 ore/zi x 5 zile x 4 saptamani salariul este de 600 lei atunci pentru o ora se plateste atat.
AM sa mai trec pe aici. Chiar te cunosc.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

munteanud411

#3 Mesaj de munteanud411 »

cred ca exista o mica eroare. Daca nu ma insel, contract de munca, dupa modelul de la ITM si cred ca si dupa Codul muncii , inseamna cel putin 2 ore / zi. Pt mai putin, e Conventie de prestari servicii / operatiune ( lucrare)
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/

iosiff

#4 Mesaj de iosiff »

Da se pot incheia si pe o ora
Contractele de munca de la ITM la timp partial au ore/zi sau ore/saptamana
Codul muncii nu mai limiteaza de mult numarul de ore lucrate pe zi.
Legat de nr. de contracte cu timp partial nu am auzit sa existe limitare ( personal cunosc o persoana care la insumarea orelor de la toate firmele iau iesit 28 de ore pe zi )

bolbai

#5 Mesaj de bolbai »

In mod normal exzista limitare - vezi codul muncii - insa nimeni nu verifica acest lucru. Asta e cu totul altceva :wink: .
Ioana B

septimiuv

#6 Mesaj de septimiuv »

paturcai scrie:Astfel incat sa nu depaseasca numarul de ore maxim admis pe saptamana 40 de ore maxim 48 de ore.
.
la acelasi angajator :roll:

bolbai

#7 Mesaj de bolbai »

Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

Acesta e paragraful din codul muncii. De unde rezulta ca este vorba de un singur angajator?! :roll:
Ioana B

septimiuv

#8 Mesaj de septimiuv »

pt ca in codul muncii se explica relatia angajat-angajator nu relatia angajat-angajatori :wink:
deci tot ce zice codul muncii zice pentru un angajator :wink:

+ ca logic ... 8 ore*5zile=40, asta ar insemna sa nu mai muncesti nicaieri :wink:

bolbai

#9 Mesaj de bolbai »

M-ai convins :wink:
Ioana B

septimiuv

#10 Mesaj de septimiuv »

nu trebuie sa te conving eu, trebuie sa te convingi singur/a

bolbai

#11 Mesaj de bolbai »

Drept ii, insa eu am inca probleme in interpretarea legilor. Probabil la tine experienta isi spune cuvantul :wink:
Ioana B

paturcai

#12 Mesaj de paturcai »

Ultima moda la Camera de Munca din Bucuresti:
Am dorit sa ma inregistrez ca si "colaborator" (timp partial) la o firma pentru a-mi primi firesc banii. Mi-am facut contractul de munca si m-am prezentat in timp sa il depun. Functia: economist, timp de lucru 2 ore saptamana.
Surpriza: inspectorul care nu mi-a inregistrat contractul a motivat: trebuie sa scrieti NEAPARAT SI ORELE DE MUNCA. Adica MUNCESC IN ZIUA DE JOI DE LA ORA 9 LA 11, SAU DE LA 10 LA 12.
Sigur ca am inceput sa rad si i-am spus: Si daca maine imi cereti sa imi agat ORAR-UL DE GAT CA LA MAGAZINE ce fac?
Mi-a raspuns ca ii pare rau dar acestea sunt dispozitiile.
Deci atentie: data viitoare ne va cere si placuta cu orarul sa il afisam la loc vizibil.

Le doresc sa stea "in loc cu verdeata".
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

pepteav420

#13 Mesaj de pepteav420 »

cine e inspectorul? ca sa stim sa ne ferim de el... :lol:

bolbai

#14 Mesaj de bolbai »

La noi in Oradea, se cere chestia asta si pentru programul de 8 ore/ zi, adica sa scriem de la cat la cat :D
Ioana B

danete20

#15 Mesaj de danete20 »

Si la Brasov, cei de la ITM cer sa fie trecut la repartizarea programului de lucru - de la ora - la ora - dar avand un sofer tractari auto - am spus ca
'' nu pot trece orarul - acesta lucreaza atunci cand este chemat -zi sau noapte - cand are clientul probleme " - si atunci a acceptat sa trec
" conform Regulamentului de ordine interioara "- adica - un fel de pe raspunderea angajatorului

Scrie răspuns