tva la hotel
-
tva la hotel
daca micul dejun este inclus in cazare se evidentiaza pe factura separat? se calculeaza tva-ul de 19% la micul dejun sau are tva tot de 9% ca si la cazare?
tva la hotel
In acest caz se face facturare separata pt cazare cu tva 9% si pt micul dejun cu tva 19%.De obicei se face o singura factura pt cazare cu tva 9% fara sa se mentioneze ca este cu meniu inclus pt a beneficia delegatul in cauza si de diurna.
In mod normal se evidentiaza distinct cele doua servicii cu cote diferite de TVA.
Nu se poate aplica cota de 9% pentru servicii de mic dejun!
Colegul are dreptate...in practica, nu se mentioneaza in factura decat servciile de cazare, desii in tarif intra si micul dejun.
Nu se poate aplica cota de 9% pentru servicii de mic dejun!
Colegul are dreptate...in practica, nu se mentioneaza in factura decat servciile de cazare, desii in tarif intra si micul dejun.
Corecteaza-ma daca gresesc, dar nu cumva linia dintre normalitate si nebunie devine tot mai subtire?
"Cota redusă de taxă de 9% prevăzută la art. 140 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal,
se aplică pentru cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie
similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping. În situaţia
în care costul micului dejun este inclus în preţul de cazare, cota redusă se
aplică asupra preţului de cazare, fără a se defalca separat micul dejun. ..."
NORME la art.140, pct. 23 alin (6) :
se aplică pentru cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie
similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping. În situaţia
în care costul micului dejun este inclus în preţul de cazare, cota redusă se
aplică asupra preţului de cazare, fără a se defalca separat micul dejun. ..."
NORME la art.140, pct. 23 alin (6) :
-
multumesc
multumesc mult pentru raspunsuri,acum m-am linistit.
Re: tva la hotel
Buna ziua ,
Am o intrebare legata de cota de Tva de 9% la un hotel , conform OUG 84/2014 se reglementeaza si se definesc serviciile hoteliere la care se aplica cota redusa de 9% :
"Cazarea în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, poate fi de următoarele tipuri:
a) cazare fără mic dejun;
b) cazare cu mic dejun – combinaţia prestabilită a serviciilor de cazare şi de asigurare a micului dejun, vândute sau oferite spre vânzare la un preţ total;
c) cazare cu demipensiune – combinaţia prestabilită a serviciilor de cazare, de asigurare a micului dejun şi a prânzului sau a cinei, vândute sau oferite spre vânzare la un preţ total;
d) cazare cu pensiune completă – combinaţia prestabilită a serviciilor de cazare, de asigurare a micului dejun, a prânzului şi a cinei, vândute sau oferite spre vânzare la un preţ total;
e) cazare cu “all inclusive” – combinaţia prestabilită a serviciilor de cazare, de asigurare a micului dejun, a prânzului, a cinei, a gustărilor dintre mese şi a oricăror altor servicii de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistică, vândute sau oferite spre vânzare la un preţ total.”
Intrebarea este urmatoare ; in cadrul hotelului este o spalatorie , serviciu ce este doar pentu clientii hotelului , s-ar putea aplica cota de 9% si la acest serviciu?De asemenea este o sala care se inchiriaza clientiilor cazati in hotel , s-ar putea aplica si in aceasta situatie cota de 9%?
Va multumesc.
Am o intrebare legata de cota de Tva de 9% la un hotel , conform OUG 84/2014 se reglementeaza si se definesc serviciile hoteliere la care se aplica cota redusa de 9% :
"Cazarea în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, poate fi de următoarele tipuri:
a) cazare fără mic dejun;
b) cazare cu mic dejun – combinaţia prestabilită a serviciilor de cazare şi de asigurare a micului dejun, vândute sau oferite spre vânzare la un preţ total;
c) cazare cu demipensiune – combinaţia prestabilită a serviciilor de cazare, de asigurare a micului dejun şi a prânzului sau a cinei, vândute sau oferite spre vânzare la un preţ total;
d) cazare cu pensiune completă – combinaţia prestabilită a serviciilor de cazare, de asigurare a micului dejun, a prânzului şi a cinei, vândute sau oferite spre vânzare la un preţ total;
e) cazare cu “all inclusive” – combinaţia prestabilită a serviciilor de cazare, de asigurare a micului dejun, a prânzului, a cinei, a gustărilor dintre mese şi a oricăror altor servicii de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistică, vândute sau oferite spre vânzare la un preţ total.”
Intrebarea este urmatoare ; in cadrul hotelului este o spalatorie , serviciu ce este doar pentu clientii hotelului , s-ar putea aplica cota de 9% si la acest serviciu?De asemenea este o sala care se inchiriaza clientiilor cazati in hotel , s-ar putea aplica si in aceasta situatie cota de 9%?
Va multumesc.
Daca acel serviciu este oferit separat, atunci dupa parerea mea nu se incadreaza in cele prezentate in actul normativ.
Totusi la care parte ai fi incadrat cele mentionate de tine?
Totusi la care parte ai fi incadrat cele mentionate de tine?
Eu le-as incadra la TVA-ul de 19%.Intreb ca poate este vreo "portita'' pentru a fi incadrate la 9%.