dilema dividende

munteanud903

dilema dividende

#1 Mesaj de munteanud903 »

Am o nelamurire! Cand se aplica art.36 alin. 2 cu 10% din codul fiscal si cand se aplica art.67 alin 1 cu 16%?
Hai si inca una: se declara prima data in 100 in luna urmat celei de plata si dupa in 205? Multam!

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

10% pers juridice
16% pers fizice
simplu, nu :D ? :shock:
se declara in 100 in luna platii si la anu' in 205

munteanud903

#3 Mesaj de munteanud903 »

si daca persoana juridica detine peste 15% din titlurile de participare?

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

in acest caz citesti cu atentie codul fiscal si normele de aplicare

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Dupa data aderarii Romaniei la UE, nu se mai retine si nu se mai plateste impozit pe dividendul distribuit altei societati daca:
- beneficairul dividendelor detine minimum 25 % din titlurile de participare ale acestuia la data platii dividendelor
- titlurile de participare au fost detinute pe o perioada de doi ani impliniti pana la data platii acestora.

Impozitul retinut se plateste pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care se face plata dividendului.

Acum trebuie sa asteptam sa vedem ce parere au colegii IarovoiM si PaidolaT921 pentru ca: nu contabil trebuie sa stim inregistrarile ci cum au fost ele solicitate a fi introduse in program.
Sa asteptam si reactiile lor ca sa nu facem vreo prostie...ca ar fi pacat.
Din punctul meu de vedere ceea ce am scris este corect.
Daca simti nevoia sa vezi ce spun si ei asteapta.
Asteptare placuta.
:wink:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

munteanud903

#6 Mesaj de munteanud903 »

Multumesc "paturcai" dar tot nu m-am lamurit. Am un actionar majoritar persoana juridica ce detine 98% din actiuni. Cum procedez mai exact si ce lege se aplica. Eu nu mai inteleg nimic! In normele codului fiscal nu aduce mari precizari asa cum imi sugera septimuiv. Le studiasem si tocmai de aceea v-am intrebat ca poate ati avut vreo situatie asemanatoare :shock:

avramg

#7 Mesaj de avramg »

in cazul in care persoana juridica detine mai mult de 25% din actiuni de cel putin 2 ani,atunci nu-i mai reti cei 10% impozit pe dividend....si-i virezi ca dividend intraga suma care i se cuvine.

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

Intr-adevar se vireaza intreaga suma fara sa i se mai retina cei 10 % ca impozit pe dividend persoanei juridice in situatia in care detine peste 25% din titlurile de participare....
Cod fiscal Titlul II, cap. VI, art. 36 (4) (Retinerea impozitului pe dividende) ed. 2007, (n-am un Cod Fiscal ed. 2008 unde probabil ca s-au schimbat aliniatele).
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns