va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine
societatea presteaza servicii de telecomunicatii , deci toate materialele intra in 3021 , dar printre ele sunt si telefoane pe care uneori le vinde sau le trimite in custodie in magazinul altei societati . spune-ti-mi si mie ce inregistrari sa fac si daca folosesc aviz sau factura la transferul in magazin . va multumesc anticipat
In mod normal ar trebui sa se faca o distinctie clara intre ce intra ca materiale si ce intra ca produse/marfuri.
Admitem ca toate telefoanele intra ca materiale. Corect se duc toate in 3021.
Daca el mai si vinde atunci trebuiesc scoase din 3021 si puse in marfuri (371) ca banuiesc ca le trece si pe factura in clar.
Cauta pe forum si ai sa gasesti cum se fac transferurile intre gestiuni, cum se creeaza aceste gestiuni, etc.
La CAUTARE iti alegi ca si cheie de cautare: 482.
Trebuie sa retii ca transferul intre gestiuuni se face pe baza de AVIZ; e foarte important sa retii lucrul asta. In rest e floare la ureche.
Multumesc de raspuns , am gasit ce cautam , dar mai am o intrebare , am gresit prea mult daca am transferat materialele la marfuri pe baza de factura de transfer ? Pentru ca in situatia mea , ceea ce iese din materiale este vandut imediat , deci am facut factura de transfer pentru gestiune ( la pretul de intrare fara tva ) si factura de vanzare pt.client .( la pret de vanzare cu tva si adaos )
Facand cu Factura de transfer creezi un TVA si la cumparare si la vanzare care nu are relevanta.
Facand factura ea va aparea si in jurnalul de cumparari si de vanzari, si in declaratiile semestriale, si in rulaje....
Da-ti un motiv pentru care ai facut factura....da-mi un motiv pentru care nu vrei sa faci aviz asa cum te sfatuisem...
Chiar daca pare greu la prima vedere se intampla numai o data sa fie greu dupa aceea....
Faceti confuzie intre materiale si marfa.
Asa cum va spunea paturcai, daca initial au fost receptionate ca materiale, desi nu vad logica receptiei telefoanelor ca materiale (cum se consuma?), atunci e logic ca in cazul vinzarii acestora sa se transfere la marfa. Aviz intocmit pentru transferul intre gestiuni se utilizeaza numai daca gestiunile sunt dispersate teritorial, altfel merge si cu nota de transfer.
Nu exista notiunea "factura de transfer".
In cazul in care utilizati Saga versiune integrata (completa, inclusiv stocuri) intrati la Operatii - Transferuri si procedati conform instructiunilor din helpul programului (creati un cod nou, la care atasati tip="Marfuri" si faceti transfer de pe codul de materiale pe cel de marfa).
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.