cum inregistrez imputatiile salariale

chioranl

cum inregistrez imputatiile salariale

#1 Mesaj de chioranl »

Am si eu un angajat la care ii voi desface contractul de munca si cand sa predea obiectele de inventar pe care le-a scos din magazie in baza unei fise intocmita pe fiecare salariat in parte s-a trezit ca ii lipsesc anumite obiecte de inventar. el a zis ca plateste contravaloarea acestor obiecte, iar eu nu sunt sigura ce inregistrari contabile se fac in acest caz.trebuie sa intocmesc si decizie de imputatie, sau altceva? Ma poate ajuta cineva?
:(

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Imputatii:
4282 = 7588...valoarea obiectelor de inventar
4282 = 4427...tva aferenta
421 = 4282....valoarea obiectelor+TVA
Da se intocmeste si o decizie de imputare prin care i se face cunoscut ce are de plata si sculele pierdute.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

chioranl

#3 Mesaj de chioranl »

multumesc! mai am o intrebare referitoare la imputatii: in cazul in care se imputa altceva, de ex. neindeplinirea sarcinilor de lucru( portarul a fost prins dormind in timpul programului) poti sa ii faci decizie de imputatie? ce inregistrari tb facute in aceasta situatie? vad ca la noi la firma apar mereu cazuri noi pt. mine si parca e mai linistitor daca ai si parerea cuiva.

iosiff

#4 Mesaj de iosiff »

Decizie de imputare nu ai aveti cum sa faceti deoarece nu aveti ce imputa.
Puteti face proces verbal de abatere de la atributiile de serviciu si impunerea unor sanctiuni disciplinare .

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

iosiff scrie:Decizie de imputare nu ai aveti cum sa faceti deoarece nu aveti ce imputa.
Puteti face proces verbal de abatere de la atributiile de serviciu si impunerea unor sanctiuni disciplinare .
Asa este.
Aici este vorba de morala de nerespectare a regulamentului de ordine interioara, se sanctioneaza prin scaderea unui procent pe o perioada de timp din leafa si nu se face chestia asta la prima abatere. Intai se atentioneaza verbal, apoi scris si abia dupa aceea se trece la fapte.
Poate o fi si el bolnav ii cade capul intr-o parte noaptea.....n-ai de unde sa stii ce boli poate avea.
Sufletistul de serviciu

chibicic

#6 Mesaj de chibicic »

Pot face aceleasi articole si pentru imputare combustibil?

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Imputatiile nu se refera la anumite produse sau servicii, ele sunt general imputatii si prin aceste decizii entitatea pagubita trebuie sa isi recupereze daunele suferite.

Scrie răspuns