termen depunere bilant

prunutag853

termen depunere bilant

#1 Mesaj de prunutag853 »

am doua nelamuriri , ma ajuta si pe mine cineva?
1.S-a modificat termenul de depunere al bilantului la 15.05.2008?
2.Bilantul unei asociatii de proprietari trebuie semnat de expert contabil sau nu?

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Termenul de depunere este - dupa caz - urmatorul:
- 60 zile pentru firmele care nu au avut activitate de la infiintare si pana la 31 12 N-1 (N=anul curent)
-120 zile pentru firmele de 16 % si 2,5%
-150 zile pentru celelalte.
Termenul de la care se calculeaza zilele este 31 12 N-1.
Atentie! termenul de 120 se IMPLINESTE DE 29 APRILIE 2008 si nu pe 30 APRILIE 2008. A fost an bisect.
In instructiunile de completare a bilantului de la M Finante se gasesc aceste informatii.
Asociatiile de proprietari depun SITUATIA ACTIVULUI SI PASIVULUI semestrial la Primaria in raza carora sunt afiliate.
Da este echivalentul unui bilant.
Nu! nu se semneaza de un expert ca ei saracii nu stiu ce e aia. Ei doar certifica ei nu lucreaza.
Un ex-Pert
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

prunutag853

#3 Mesaj de prunutag853 »

nimeni nu stie sa-mi raspunda exact unde duc bilantul asoc de proprietari si care este termenul de depunere , pe cel de anul trecut nu am gasit nici o stampila

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

In cadrul fiecarei Primarii exista un serviciu care se ocupa de Asociatiile de Proprietari.
De exemplu la Sectorul 4 Bucuresti am intrat in curtea primariei si am intrebat unde este serviciul care se ocupa de asociatiile de proprietari; m-am dat recalcitrant cum ca vreau sa depun o reclamatie impotriva asociatiei de proprietari si am fost indrumat la sursa. Daca intrebam unde se depune bilantul nu stia nimeni sa imi raspunda..... La serviciul respectiv un domn s-a aratat placut surprins ca-l bag in seama. Mi-a multumit si m-a amenintat ca trebuie sa repet figura o data la 6 luni.

prunutag853

#5 Mesaj de prunutag853 »

de ce o data la 6 luni cand anii anteriori nu am gasit in dosare decat o data pe an , la 31. dec ? si atat . fara semnatura , fara stampila , fara data ?????????????, si totusi au un termen anume sau nu ? sau mi-am bagat capul singura in saramura cu asociatia asta?

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Sicer si eu stiam ca se depune anual, dar ca sa nu-l supar pe domnu' de acolo am facut cum a zis el: semestrial. Il depun semestrial fara sa ma mai iau la harta cu el. Daca citesti Lgeea Locuintei si HG 400 (se gaseste pe internet) o sa vezi ca acolo exista prevederea potrivit carei se depune situatia activului si pasivului.

Scrie răspuns