achizitie intracomunitara de la persoana fizica

zahariad111

achizitie intracomunitara de la persoana fizica

#1 Mesaj de zahariad111 »

Am urmatoarea situtie: firma platitoare de tva din Romania a cumparat masina din Austria de la persoana fizica in baza unui contract de vanzare cumparare.In urma comunicarii codului de inregistrare tva si verificarii acestuia de catre PF din Austria s-au inteles la un pret de 8000 de euro fara tva...
In acesta situatie nu se face taxare inversa in contabilitate 4426=4427,ci pur si simplu inregistrez 2133=404 8000 euro,nu!?
Contractul de vanzare cumparare tine loc de factura?

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Te rog, nu mai posta de 2 ori consecutiv. Ai putina rabdare.
Daca e persoana fizica, obisnuita, da e corect: nu se face taxare inversa, iar, contractul tine loc de factura.
Daca e persoana fizica autorizata se justifica si verificarea starii societatii din Romania - daca e inregistrata sau nu in scopuri de TVA. In aceste conditii ar fi trebuit sa i se intocmeasca factura de catre persoana din Austria, sa se verifice in VIES daca cel din Austria e inregistrat in scopuri de TVA, iar daca era inregistrat in scopuri de TVA sa te inregistrezi cu taxare inversa.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

zahariad111

#3 Mesaj de zahariad111 »

Multumes frumos pentru raspuns si data viitoare o sa am mai multa rabadare ... este ciudat ca i-a intocmit contract de vanzare cumparare autoturism folosit si l-a si verificat...o sa inregistrez in contabilitate ca persoana fizica in baza contractului....
In Saga la intrari- valuta selectez tip docum.F (factura),iar apoi in detalii tva zero,nu?
multumesc inca o data pentru colaborare....

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Da.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

zahariad111

pentru tomac

#5 Mesaj de zahariad111 »

revin cu o intrebare... a cumparat masina de la o persoana fizica din austria ca activ, insa acum s-a razgandit si vrea sa vanda masina; in cazul acesta se aplica tva la marja de profit cand vinde masina?

septimiuv

#6 Mesaj de septimiuv »

da

zahariad111

#7 Mesaj de zahariad111 »

multumesc pentru raspuns

Scrie răspuns