ce parere aveti?

ciudinm

ce parere aveti?

#1 Mesaj de ciudinm »

Buna ziua!
Am o problema si daca ma puteti ajuta va multumesc.
Am deschis un showroom si un depozit (de unde fac vanzari cu bucata,este vorba de valori mari si de maxim 4 iesiri pe luna).
In momentul de fata lucrez in "regim depozit"(vorba contabilului) unde nu este nevoie de casa de marcat,NIR cu pret de vanzare(avand in vedere ca la mine 99% din preturi sunt negociate).....
La ORC, cand am deschis punctul de lucru, mi-au pus pe certificatul constatator cod caen(vechi) 5248-comert cu amanuntul,in magazine specializate.....pe certificatul de inregistrare cod caen actv.principala 5119-intermedieri in comertul cu produse diverse(import export cu toate produsele admise de lege).
Intrebarea mea este daca se poate sa-mi desfasor activitatea fara casa de marcat, avand in vedere ca pentru orice produs iesit se intocmeste factura si chitanta.
Sper sa fi fost pe inteles :!: :?: .
O zi buna!

csedoa

#2 Mesaj de csedoa »

Bun venit :
Atata timp cat nu vinzi catre populatie (pers fizice) nu ai nevoie.
Ai aici un topic ref. la case de marcat : http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... sc&start=0
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

ciudinm

#3 Mesaj de ciudinm »

Pot sa spun ca 20% din clientii pe o perioada de 6 luni sunt persoane fizice(am 2 luni fara vanzari catre p.f.).Deci,pt. acesti 20% trebuie sa-mi pun casa de marcat!?Eu vand tot pe baza de factura si chitanta avand in vedere ca trebuie sa eliberez certificatul de garantie.
Ce ar trebui sa inteleg din OG 28/1999,vand produsul pe bon fiscal(intre 500 si 3000 euro)si daca vrea clientul(p.f.)ii emit si factura.Acum, ma scuzati daca nu prea mai sunt in tema(am fost plecata ceva timp)ce face bonul fiscal si nu face chitanta?
O seara placuta!

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

trebuie casa de marcat.. din pacate, ai persoane fizice..
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

ciudinm

#5 Mesaj de ciudinm »

asta e! :cry:

ciudinm

revin

#6 Mesaj de ciudinm »

tocmai am citit pe undeva ceva de genul:pt. a renunta la casa de marcat emite factura si trimite clientii sa plateasca la banca.
Ce ziceti?poate fi o solutie "legala"? :?
O seara placuta!

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Daca vanzarile catre persoanele fizice nu sunt SEMNIFICATIVE in cifra de afaceri se poate fara probleme sa emiti factura si chitanta.
Legea nu te impiedica si nici nu te obliga sa ai casa de marcat pentru situatii "intamplatoare".
Citez:
Art. 4 din normele de aplicare ale O.U.G. nr. 28/1999: nu este obligatorie utilizarea casei de marcat de către firmele care nu desfăşoară permanent activităţi de vânzare cu amănuntul. Acest fapt rezultă şi expresia „eventualele livrări de bunuri” sau „agenţii economici, alţii decât comercianţii cu amănuntul”.
Citez din nou:
Sistemul de vânzare cu amănuntul şi vânzarea cu ridicata, precum şi alte noţiuni economice legate de tehnicile comerciale de vânzare sunt definite prin O.G. nr. 99 din 29 august 2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă (M.Of. nr. 424 din 1 septembrie 2000) aprobată prin Legea nr. 650/2002. Din aceste acte normative, am selectat semnificaţia legală a următoarelor noţiuni utilizate în legislaţia financiară:

-comerciant: persoana fizică sau juridică autorizată să desfăşoare activităţi de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă;

-comerţ cu ridicata/de gros: activitatea desfăşurată de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari în scopul revânzării acestora în cantităţi mai mici altor comercianţi sau utilizatori profesionali şi colectivi;

-comerţ cu amănuntul/de detail: activitatea desfăşurată de comercianţii care vând produse, de regulă, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora;

-consumator: orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care cumpără, dobândeşte, utilizează ori consumă produse sau servicii în afara activităţii profesionale;

-comerţ de gros cash and carry: formă de comerţ cu autoservire pe bază de legitimaţie de acces - activitatea desfăşurată de comercianţii care vând mărfuri prin sistemul de autoservire către persoane juridice sau persoane fizice autorizate şi asociaţii familiale autorizate conform legii, înregistrate în baza de date a vânzătorului, în scopul revânzării şi/sau prelucrării, precum şi al utilizării acestora ca produse consumabile;
Aşa cum se poate constata, în definiţia comerţului cu amănuntul/de detail apare expresia „de regulă”, fapt ce vă ajută să reacţionaţi faţă de tendinţa reprezentanţilor Gărzii Financiare de a vă sancţiona prin aplicarea de amenzi contravenţionale. Expresia „de regulă” preluată din O.G. nr. 99/2000 poate fi echivalată cu expresia „eventualele livrări de bunuri” sau cu textul „agenţii economici, alţii decât comercianţii cu amănuntul
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ciudinm

#8 Mesaj de ciudinm »

Este vorba de seminee cu 5 ani garantie,deci obligatoriu emit factura,si valori de 500 euro+.
Azi, sper sa ajung pe la finante sa vad si ei ce spun iar cel mai sigur o sa stiu la primul control.
O zi buna!

paturcai

#9 Mesaj de paturcai »

Nu o sa iti vina sa crezi dar cei de la Finante te vor trimite la textul legii si atat.
Ei nu-si asuma nicio raspundere si nicio interpretare logica, fireasca, legala, colegiala, etc.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ciudinm

#10 Mesaj de ciudinm »

Ai dreptate pana la un punct.Functionarii de la ghiseu mi-au spus scurt:"aveti vanzari catre persoane fizice-va trebuie casa de marcat"(cu textul legii in mana).Eu am apelat la acel "de regula"si m-a auzit d-l sef serviciu si am hotarat impreuna(verbal) ca in cazul meu nu-mi trebuie casa de marcat.De ce?pt.ca eu vand doar focare,nu am si alte maruntisuri care servesc la instalare(colaborez cu un alt magazin pt.asa ceva si care imi da bon fiscal).Scris, vom vedea la momentul potrivit.
O zi buna! :wink:

Scrie răspuns