problema dividende

radua854

problema dividende

#1 Mesaj de radua854 »

Societatea x(srl) este actionar majoritar la societatea y(sa).In urma aprobarii bilantului societatea y distribuie dividende.Ce impozite trebuiesc platite ca administratorul societatii x sa ridice bani din societate?Multumesc.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

In ce calitate sa-i ridice? Si sub ce forma? Acele dividende achitate de y lui x sunt veniturile firmei x si nicidecum banii personali a administratorului acelei firme. X, daca va avea profit, pe ansamblul activitatii sale, poate distribui dividende doar asociatului unic/asociatilor sai si nicidecum administratorului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

radua854

#3 Mesaj de radua854 »

in primul rand multumesc frumos pentru raspuns.in al doilea rand trebuia sa mentionez ca administratorul societatii x este si asociat unic si ca societatea x la sfarsitul anului a inregistrat profit din doua parti.o parte din activitatea curenta a firmei si o parte din veniturile din dividende platite de catre societatea y.pentru profitul realizat din activitatea curenta societatea x plateste un impozit de 16% pentru dividendele acordate asociatului unic.intrebarea este daca se mai plateste 16% si pentru profitul realizat din dividendele primite.mentionez ca societatea y a retinul si virat catre stat impozitul pe dividendele distribuite.multumesc inca o data.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Am inteles.
Dividendele de incasat/incasate de societatea x de la societatea y sunt venituri neimpozabile din punct de vedere al impozitului pe profit la societatea x (art.20 cod fiscal).
Dividendele distribuite de x, asociatilor persoane fizice, sunt supuse impozitului pe dividende, indiferent de sursa profitului ce a stat la baza repartizarii acestor dividende.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

radua854

#5 Mesaj de radua854 »

multumesc frumos

Scrie răspuns