problema dividende
problema dividende
Societatea x(srl) este actionar majoritar la societatea y(sa).In urma aprobarii bilantului societatea y distribuie dividende.Ce impozite trebuiesc platite ca administratorul societatii x sa ridice bani din societate?Multumesc.
In ce calitate sa-i ridice? Si sub ce forma? Acele dividende achitate de y lui x sunt veniturile firmei x si nicidecum banii personali a administratorului acelei firme. X, daca va avea profit, pe ansamblul activitatii sale, poate distribui dividende doar asociatului unic/asociatilor sai si nicidecum administratorului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
in primul rand multumesc frumos pentru raspuns.in al doilea rand trebuia sa mentionez ca administratorul societatii x este si asociat unic si ca societatea x la sfarsitul anului a inregistrat profit din doua parti.o parte din activitatea curenta a firmei si o parte din veniturile din dividende platite de catre societatea y.pentru profitul realizat din activitatea curenta societatea x plateste un impozit de 16% pentru dividendele acordate asociatului unic.intrebarea este daca se mai plateste 16% si pentru profitul realizat din dividendele primite.mentionez ca societatea y a retinul si virat catre stat impozitul pe dividendele distribuite.multumesc inca o data.
Am inteles.
Dividendele de incasat/incasate de societatea x de la societatea y sunt venituri neimpozabile din punct de vedere al impozitului pe profit la societatea x (art.20 cod fiscal).
Dividendele distribuite de x, asociatilor persoane fizice, sunt supuse impozitului pe dividende, indiferent de sursa profitului ce a stat la baza repartizarii acestor dividende.
Dividendele de incasat/incasate de societatea x de la societatea y sunt venituri neimpozabile din punct de vedere al impozitului pe profit la societatea x (art.20 cod fiscal).
Dividendele distribuite de x, asociatilor persoane fizice, sunt supuse impozitului pe dividende, indiferent de sursa profitului ce a stat la baza repartizarii acestor dividende.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.