taxa hoteliera la control

danciul961

taxa hoteliera la control

#1 Mesaj de danciul961 »

Am un control de la primarie si imi calculeaza taxa hoteliera la valoarea facturii fara TVA neacceptand sa scada c/valoarea micului dejun care este inclus in tarif.Este afisata oferta care specifica ca in tariful de cazare este inclus si micul dejun.In codul fiscal nu am gasit nici o precizare ca ar trebui scrise separat,iar la onor administratia fiscala parerile sunt impartite,raspunsul lor fiind:"dupa parerea mea....."Stiti cumva o reglementare care sa ma oblige sa scriu pe factura separat c/valoarea micului dejun?Cu ce ma pot justifica in fata lor ca oaspetii primesc micul dejun in afara de oferta,spatiu amenajat in acest sens,calculatii,facturi de aprovizionare,meniu.Va multumesc.

davidl

#2 Mesaj de davidl »

186. Persoanele juridice prin intermediul carora se realizeaza cazarea au obligatia ca in documentele utilizate pentru incasarea tarifelor de cazare sa evidentieze distinct taxa hoteliera incasata determinata in functie de cota si, dupa caz, de numarul de zile stabilite de catre autoritatile deliberative.

La norme asa scrie...cum sa aplici taxa la venit fara sa ti cont de ce a incasat unitatea respectiva ...si scutirile ...???Citeste in norme si art. urmatoare si nu-i lasa asa

danciul961

multumesc

#3 Mesaj de danciul961 »

multumesc mult pentru raspuns,eu sunt nevinovata am preluat contabilitatea de la o firma de contabilitate acum o luna de zile.

Scrie răspuns