situatie facturi neachitate

romang

#1 Mesaj de romang »

Lucrez in saga din mai 2007, dar am tinut doar evid. primara. In 2008 am introdus soldurile initiale dintr-un alt program. De atunci, insa, in reg. de casa si jurn. de banca nu imi mai apare niciuna din platile facute in 2007, desi soldurile sunt bune dupa preluare. Consecinta: neachitat initial = neachitat final, desi neachitat la zi = 0. Acum, cand vreau sa vad situatie generala furnizori-facturi neachitate, cand dau tiparire facturi neachitate in loc de 1-2 pag. imi apar vreo 30 pag. cu toti furnizorii de la a-z, incluzand si acei furnizori care au fost platiti pana la sf. lui dec. 2007 si care au sold 0. Imi poate spune cineva cum pot scoate acei furnizori cu sold 0 astfel incat sa-mi pot tipari doar facturile neachitate? Multumesc.

opricanc736

situatie facturi

#2 Mesaj de opricanc736 »

Incearca sa stergi furnizorii din meniul fisiere / furnizori .

romang

#3 Mesaj de romang »

Bine, dar la unii din acei furnizori am, de ex. in martie 2008, facturi neachitate. Eu doresc doar să nu imi mai apara neachitate facturile din 2007 care sunt deja plătite.

onutem

Re: situatie facturi neachitate

#4 Mesaj de onutem »

romang scrie:Bine, dar la unii din acei furnizori am, de ex. in martie 2008, facturi neachitate. Eu doresc doar să nu imi mai apara neachitate facturile din 2007 care sunt deja plătite.
Chiar daca sunt solduri zero la anumiti furnizori, acestia nu se sterg din baza de date; spun asta deoarece in cazul in care "dispar", in cazul in care vei cauta situatii mai vechi ale acestora, nu cred ca mai apar corect.
Cat despre rezolvarea problemei, caut si eu solutie ca si eu ma confrunt cu o astfe de chetie...daca aflu rezolvare inainte de a o posta altcineva comunic.

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Aici e o problema legata de preluarea soldurilor.
Daca ati avut o firma la care ati facut evidenta primara si nu v-au interesat celelalte aspecte contabile a firmei, atunci la preluarea cu 01.01.2008 a soldurilor contabile pentru a lucra in SAGA complet datele acelei firme, trebuia sa procedati astfel:
- firma "veche" cea in care ati lucrat numai pentru evidenta primara se redenumea
- se creaza o firma noua, la care se seteaza luna de incepere a lucrului cu programul - ianuarie 2008
- in firma noua se preiua soldurile contabile si facturile neachitate/neincasate conform instructiunilor
Este imposibil ca in astfel de conditii sa aveti o situatie corecta.
Daca ati preluat soldurile in vechea societate, este posibil sa va ramina inregistrari din perioada anterioara preluarii de date, ca urmare este posibil sa aveti date denaturate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns