Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema:
S-a cumparat din Germania un autoturism pentru care s-a primit o factura in care este trecut si TVA-ul (desi ambele firme sunt platitoare de TVA, deci ar fi trebuit sa se scrie taxare inversa). S-a motivat acest lucru prin faptul ca firma care a cumparat (din Romania) avea nevoie de acest TVA (pt ca are de platit foarte mult), iar firma care a vandut a pus aceasta conditie pt a vinde cu un pret mai mic. Este corect? Pot deduce TVA-ul corespunzator?
A doua problema este ca pe factura externa nu am nici un cod fiscal. Pot afla de undeva acest cod?Multumesc!
furnizor extern
In acest caz TVA de pe factura din Germania intra in pretul de achizitie.
Codul fiscal: achizitii intracomunitare de bunuri altele decit mijloace de transport noi sau cele pentru care se aplica regimul special de la art.152.
Eu ma intreb cum, acum dupa mai bine de 1 an de la intrarea in UE, mai exista cineva ce crede ca poate deduce un TVA platit intr-un alt stat membru?
Mai bine intreba inainte de a face o astfel de prostie, ca prostie se numeste. A crezut ca isi cumpara masina din Germania si are TVA deductibil pe acea factura. Cred ca a ris neamtul ala de s-a spart cind a insistat sa-i faca factura cu TVA si inca la o valoare mai mica.
Codul fiscal: achizitii intracomunitare de bunuri altele decit mijloace de transport noi sau cele pentru care se aplica regimul special de la art.152.
Eu ma intreb cum, acum dupa mai bine de 1 an de la intrarea in UE, mai exista cineva ce crede ca poate deduce un TVA platit intr-un alt stat membru?
Mai bine intreba inainte de a face o astfel de prostie, ca prostie se numeste. A crezut ca isi cumpara masina din Germania si are TVA deductibil pe acea factura. Cred ca a ris neamtul ala de s-a spart cind a insistat sa-i faca factura cu TVA si inca la o valoare mai mica.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.