pentru herganiec

antocia618

pentru herganiec

#1 Mesaj de antocia618 »

am o rugaminte mare la tine daca poti sa-mi spui si mie cum creezi stocul de pietris in saga, (eu introduc factura de la apele romane ,cu cantitatea de pietris facturat, pe gestiunea creata de materii prime ,dar cand intru pe operatiuni -productie, cand vreau sa validez bonul de predare pt. ceea ce se escaveaza imi spune ca stocul este 0 si dupa validare devine negativ, astfel ca nu se poate face descarcarea si intru pe operatiuni speciale si fac incarcarea in gestiune acolo dar mi se dublaza astfel valoarea la 301, ceea ce face ca acesta sa ramana cu sold desi nu ar trebui sa aiba.)sper sa ma fi facut inteleasa.
multumesc, am mare nevoie sa stiu.

ursachim

#2 Mesaj de ursachim »

cred ca te referi la o balastiera, nu? am si eu o mare rugaminte. "mi-a cazut pe cap" o balastiera pe care, deocamdata nu o pot refuza, dar nu stiu cum se procedeaza. ce inregistrari trebuie sa fac.
nu s-a vandut nimic, dar se escaveaza. am si eu factura de la apele romane pentru cantitatea escavata. cum stabilesc valoarea productiei obtinute? folosesc neaparat contabilitatea de gestiune? nici macar nu stiu daca am cheltuielile reale. sunt in ceata total cu balastiera asta. va rog mult ajutati-ma.

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

pt antocia618

am creat articole NISIP PF, SORT 1 PF, SORT 2 PF, PIATRA SPARTA PF, BALAST PF, etc tip Produse finite.

pe baza procesului verbal de excavatie zilnic, si a prelucrarii efectuate la balastiera se face un raport de productie de catre inginerul de acolo in care se precizeaza ce s-a produs si in ce cantitate.
la sediu firmei , contabila introduce raportul de productie in saga, la partea de productie:
se adauga nr bon de predare, data si gestiunea(locatia) iar pe dreapta introduceti articlolele produse pe ziua (sau perioada respectiva) , cantitatea si pretul prestabilit de vanzare sa zicem.

validati si listati.
asa se incarca gestiunea care apoi se poate folosi ca materie prima intr-o lucrare proprie a firmei (constructii etc) sau se poate vinde direct la clienti prin iesiri.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

antocia618

#4 Mesaj de antocia618 »

factura de la apele romane cum o inregistrezi? exista un tip special de raport de productie / multumesc

Scrie răspuns