Descarcare de gestiune in SAGA

pascutac983

Descarcare de gestiune in SAGA

#1 Mesaj de pascutac983 »

Societate comerciala cu vanzare en-gros si en-detail, platitoare de impozit pe profit, vanzarea se face prin casa de marcat si facturi. Configurarea firmei in SAGA s-a facut in felul urmator:
-Evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni distincte.
-FIFO
-Casa de marcat ACTIVA PRINTER

Problema este ca la inchidere luna la descarcare gestiune imi pare urmatorul mesaj "DESI S-A ALES DESCARCARE MARFURI VANDUTE GLOBAL VALORIC NU S-A INTRODUS NICI O GESTIUNE", unde am gresit?
Precizez, in timpul facturarilor imi apare urmatorul mesaj "DESCARCAREA DE GESTIUNE NU SE POATE FACE PENTRU CA EXISTA INTRARI CU PRETURI NEGATIVE", desi am verificat intrarile si nu am gasit nici una care sa aiba pret negativ, exista discount-urile de intrari sau facturi de storno.
Va multumesc anticipat.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Răspunsul e în întrebare: mesajul de atenționare se referă la gestiuni global-valorice.
Înțeleg că aveți gestiune de amănuntul, dar evaluată cantitativ-valoric.În acest caz, nu bifați nicio opțiune din cele legate de modul de evaluare a descărcării de gestiune în ecranul de configurare societăți. Intrați în ecranul Gestiuni și apăsați F1. Citiți detaliile de acolo.
Pentru intrări cu prețuri negative trebuie văzut în baza de date unde se regăsesc acestea. Este obligatoriu să verificați intrările: verificați cu atenție să nu aveți prețuri negative. Numai cantitatea trebuie să fie negativă. Este posibil să aveți cantitate negativă, dar și la preț de vânzare să fi utilizat preț negativ.Sau să aveți cantitate pozitivă și preț de intrare negativ.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns