configurare gestiuni
configurare gestiuni
Am configurat doua gestiuni cantitativ valorice, si acum am dorit sa adaug o gestiune global valorica, dar nu pot sa configurez conturile pentru aceasta desi in planul de conturi am creeat ananlitice pentru aceste conturi. Unde gresesc?
- danilevicis
Am citit in hellp. Am mes si pe Cautare in forum si tot nu m-am lamurit. Am creat o gestiune global valorica la care i-am asociat conturile 371.1 378.1 607.1 707.1 4428.1 Am mai creeat o gestiune cantitativ valorica la care i-am asociat in planul de conturi 301.1 308.1 601.1 si in tipuri de aricole am adaugat ''materii prime'' la care am asociat conturile create in planul de conturi. Am mai creeat o gestiune cantitativ valorica de tip produse finite la care i-am asociat conturilr necesare in planul de conturi si in tip articole. Am facut operatiuni de intrare, iesire, productie, transfer de la productie la magazinul propriu cu client si furnizor fictiv. Merge totul OK. Acum mai vreau sa adaug o gestiune global valorica pentru alt magazin dar nu ma lasa sa-i configurez conturile analitice.
Chiar scrie în help. Mai exact, la capitolul despre gestiuni sunt date exemple de configurare cu imagini exemplificative.
În acest caz:
- se bifează evaluare pe gestiuni distincte, în configurare societăți
- se crează o gestiune de tip global-valoric în Fișiere-Gestiuni și se atașează acesteia conturile 371.2/378.2/4428.2/607.2/707.2 întrucît analiticul .1 este utilizat pentru altă gestiune
Intrările/ieșirile în/din gestiunea global-valorică se operează pe nedefinit folosindu-se contul analitic corespunzător (371.2/707.2) în ecranul de detalii a acelor operații.
Ca o observație:
- în cazul gestiunii de materiale, materii prime, nu e necesar să dezvoltați în analitice acele conturi.
În acest caz:
- se bifează evaluare pe gestiuni distincte, în configurare societăți
- se crează o gestiune de tip global-valoric în Fișiere-Gestiuni și se atașează acesteia conturile 371.2/378.2/4428.2/607.2/707.2 întrucît analiticul .1 este utilizat pentru altă gestiune
Intrările/ieșirile în/din gestiunea global-valorică se operează pe nedefinit folosindu-se contul analitic corespunzător (371.2/707.2) în ecranul de detalii a acelor operații.
Ca o observație:
- în cazul gestiunii de materiale, materii prime, nu e necesar să dezvoltați în analitice acele conturi.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Asa am facut, dar chiar nu merge. Nu merge sa mai adaugi o gestiune global valorica dupa ce ai creat una cantitativ valorica. Si in hellp spune ca se creeaza si se configureaza gestiunea global valorica si apoi se adauga gestiunea cantitativ valorica. Eu am lucrat pana acum cu o gestiune cantitativ valorica(in care am lucrat numai cu conturile de materii prime ) si acum vreu sa adaug una global valorica si nu merge. Probabil ca trebuie sa creez alta firma la care sa creez mai intai gestiunea global valorica, sa adaug gestiunile cantitativ valorice si apoi sa fac un export din vechea societate sa nu muncesc mai putin sa introduc toate datele. Credeti-ma ca am facut mai multe simulari si am ajuns la concluzia ca daca ai creat o gestiune cantitativ valorica(chiar daca nu foloseste conturile de marfuri) nu mai poti adauga o gestiune global valorica.
Gata, merge. M-a luminat Paturcai, fie binecuvantat
. Problema era ca la adaugarea unei noi gestiuni global valorice eu ma chinuiam sa setez conturile analitice .0001 folosind si sinteticul de exemplu 371. Trebuia sa folosesc doar extensia. adica in casuta unde scrie 371 trebuia sa scriu doar 0001 si programul (care este mai destept decat utilizatorul adica eu) scrie frumos 371.0001, etc. Inca o data va multumesc pentru ajutor.

gestiune global valorica
buna,
am si eu o problema :am configurat 2 gestiuni cantitativ valorice si una global valorica ,cred ca am respectat toate instructiunile.
-am bifat evaluare la pret de vanzare pe gestiuni distincte,metoda FIFO
-in Fisiere si in planul de conturi am creat la gestiunea global valorica conturi 371.001,378.001,4428.001,707.001.
-am operat intrarile si iesirile in ordine cronologica si totusi nu-mi inregistreaza tva neexigibil decat la cateva facturi nu stiu dupa ce criterii.
Va rog mult daca stiti sa ma ajutati. Multumesc.
am si eu o problema :am configurat 2 gestiuni cantitativ valorice si una global valorica ,cred ca am respectat toate instructiunile.
-am bifat evaluare la pret de vanzare pe gestiuni distincte,metoda FIFO
-in Fisiere si in planul de conturi am creat la gestiunea global valorica conturi 371.001,378.001,4428.001,707.001.
-am operat intrarile si iesirile in ordine cronologica si totusi nu-mi inregistreaza tva neexigibil decat la cateva facturi nu stiu dupa ce criterii.
Va rog mult daca stiti sa ma ajutati. Multumesc.
1.Se bifeaza evaluare pe gestiuni distincte
2.Se creaza analitic in Fisiere-Plan conturi la 371,607,707 pentru evidenta produselor in sistem cantitativ-valoric. E suficient un singur analitic, indiferent cite gestiuni cantitativ-valorice aveti. Defalcarea soldului pe gestiuni se poate obtine din situatiile comerciale.
3.Se ataseaza analiticul creat la pasul 2 in Fisiere-Tip articol la tipul "Marfuri"
4.Se creaza gestiunile cantitativ-valorice in Fisiere - Gestiuni.Atentie! Daca se bifeaza la acestea ca sunt evaluate in pret de vinzare cu amanuntul atunci la pasul 1 se creaza analitc si pentru 378 si 4428, iar aceste analitice se ataseaza tipului Marfuri la pasul 3.
5.Se creaza in Fisiere - Gestiuni gestiunea global-valorica setind un al doilea analitic pentru aceasta.Setarea analiticului in aceasta fereastra duce la crearea lui imediata in planul de conturi.
Regului de introducere a datelor:
- orice intrare/iesire in/din gestiunile cantitativ-valorice se va opera indicind la coloana tip, tipul "Marfuri"
- orice intrare/iesire in/din gestiunea global-valorica se va opera folosind, pe coloana tip, tipul special "Nedefinit", iar la coloana cont conturile analtice de marfuri la intrari (371.analitic gestiune global-valorica), respectiv de venituri din vinzarea marfurilor (707.analitic gestiune global valorica)
2.Se creaza analitic in Fisiere-Plan conturi la 371,607,707 pentru evidenta produselor in sistem cantitativ-valoric. E suficient un singur analitic, indiferent cite gestiuni cantitativ-valorice aveti. Defalcarea soldului pe gestiuni se poate obtine din situatiile comerciale.
3.Se ataseaza analiticul creat la pasul 2 in Fisiere-Tip articol la tipul "Marfuri"
4.Se creaza gestiunile cantitativ-valorice in Fisiere - Gestiuni.Atentie! Daca se bifeaza la acestea ca sunt evaluate in pret de vinzare cu amanuntul atunci la pasul 1 se creaza analitc si pentru 378 si 4428, iar aceste analitice se ataseaza tipului Marfuri la pasul 3.
5.Se creaza in Fisiere - Gestiuni gestiunea global-valorica setind un al doilea analitic pentru aceasta.Setarea analiticului in aceasta fereastra duce la crearea lui imediata in planul de conturi.
Regului de introducere a datelor:
- orice intrare/iesire in/din gestiunile cantitativ-valorice se va opera indicind la coloana tip, tipul "Marfuri"
- orice intrare/iesire in/din gestiunea global-valorica se va opera folosind, pe coloana tip, tipul special "Nedefinit", iar la coloana cont conturile analtice de marfuri la intrari (371.analitic gestiune global-valorica), respectiv de venituri din vinzarea marfurilor (707.analitic gestiune global valorica)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.