factura proforma
factura proforma
Imi cer scuze anticipat daca exista aceasta posibilitate si eu nu o cunosc. As dori sa pot emite din program o factura proforma deoarece efectuez vanzari de produse (pe care la data emiterii proformei nu le am in stoc) iar plata acestora mi se face anticipat iar clientul imi efectueaza plata in avans doar pe baza proformei. Care ar fi solutia?
Operatii / iesiri - faci factura in mod obisnuit (poti sa o si validezi daca vrei ... dar ATENTIE ca vei ajunge cu stocul negativ in cazul in care nu ai pe stock produsele) ... click pe a 2-a imprimanta de la dreapta la stanga "TIPARIRE ANEXA" , modifici titlul si gata !
Dupa ce ii dai clientului factura proforma te sfatuiesc sa nu o stergi, las`o acolo si in momentul in care el ti`a platit iar tu poti sa`i dai produsele o validezi si o tiparesti (astfel numarul facturii proforme coincide cu cel al facturii)
Un sigur inconvenient este
nu poti inchide luna respectiva (in care ai emis proforma) daca iesirea este nevalidata ...
Succes

Dupa ce ii dai clientului factura proforma te sfatuiesc sa nu o stergi, las`o acolo si in momentul in care el ti`a platit iar tu poti sa`i dai produsele o validezi si o tiparesti (astfel numarul facturii proforme coincide cu cel al facturii)
Un sigur inconvenient este

Succes

Keep Walking!
ehm...din cate am inteles eu, proforma nu e considerat document justificativ si ca atare nu se inregistreaza in conta.Pana la urma e o cale de a plati/incasa niste bani.Acuma, totul depinde de circuitul "hartzoagelor"(proceduri) dintr-o firma, adica exista comanda de la client, se "face" contract etc...Atata timp cat pe proforma apare articolul respectiv cat si suma pretul eu cred ca poate fi considerata ... comanda, pe care un client o poate plati sau nu ! (parerea mea!)...
Orice solutie ...genereaza noi probleme.!!!