Sugestie evidenta CEC
-
G265 nu este vorba de ironii, nu!ungureanug265 scrie: -in momentul ajungerii la scadenta...programul va opera automat in 5121.xxx cf datelor introduse in 5113.xxx, eventual cu un mesaj de instiintare
Imagineaza-ti ca intr-o lume corecta, cu oameni corecti cu sisteme corecte totul ar merge minunat asa cum ceri, dar imagineaza-ti ca ai inregistrat un CEC/BO/CE-O-MAI-FI si la data sacadentei el se opereaza automat. Mi-ar placea....dar ce te faci daca SAGA opereaza automat acest document si de fapt cel care a emis documentul nu are disponibil la banca... Mesajul va deveni enervant si cu timpul va fi de-a dreptul ignorat. Pentru ca TOT EXTRASUL de cont va fi "dovada" intrarii sumelor in contul tau curent.
SAGA stie ca debitorul tau (clientul) nu are disponibil? Nu! SAGA va face automat descarcarea si atunci sa vezi dansuri prin conturi si prin Registre.
E o idee buna numai in cazul in care am trai si munci intr-o societate ideala. Nu in generatia asta.
Next generation.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Nu e chiar asa. Si eu sun de acord cu o astfel de evidenta. Asa cum spune ungureanug265 cei care lucreaza pe distributie folosesc intens astfel de instrumente de plata si le-ar fi foarte util un astfel de modul. Se pot planifica mult mai bine platile, achizitiile, etc. Acesta este util nu neaparat contabilului cit managerului sau celui ce administreaza afacerea.
La fel, la magazine cu amanuntul si nu numai este util un modul de comenzi pentru furnizori si unul pentru comenzi de la clienti. Modulul existent se preteaza partii de servicii sau productie.
La fel, la magazine cu amanuntul si nu numai este util un modul de comenzi pentru furnizori si unul pentru comenzi de la clienti. Modulul existent se preteaza partii de servicii sau productie.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Asa cum am spus...."cu un eventual mesaj de confirmare"....care poate fi...:
" Suma se regaseste in extrasul de cont"? ...daca da, punem bifa ...daca nu (si in general sunt cazuri izolate) nu punem bifa. Rezulta ca , din pdv contabil nu e nici o problema , suma neducandu-se in 5121, iar agentul de vanzari nu are ca sold...(nu putea sa stie la momentul primirii documentului de plata ce suma are in cont clientul respectiv), in acest caz intervenindu-se cf legii pentru recuperare. Asa vad eu problema si nu mi se pare o chestie f dificila si lipsita de logica...ba chiar as inclina sa cred ca ar ajuta pe multi si poate ca SAGA ar castiga clienti noi....(asta e politica firmei, nu? largirea portofoliului de clienti)
Multumesc Tomac. Ai vazut esenta celor sugerate de mine
" Suma se regaseste in extrasul de cont"? ...daca da, punem bifa ...daca nu (si in general sunt cazuri izolate) nu punem bifa. Rezulta ca , din pdv contabil nu e nici o problema , suma neducandu-se in 5121, iar agentul de vanzari nu are ca sold...(nu putea sa stie la momentul primirii documentului de plata ce suma are in cont clientul respectiv), in acest caz intervenindu-se cf legii pentru recuperare. Asa vad eu problema si nu mi se pare o chestie f dificila si lipsita de logica...ba chiar as inclina sa cred ca ar ajuta pe multi si poate ca SAGA ar castiga clienti noi....(asta e politica firmei, nu? largirea portofoliului de clienti)
Multumesc Tomac. Ai vazut esenta celor sugerate de mine
Aici sunt doua aspecte.
Un aspect este introducerea evidentei analitice a efectelor comerciale primite (CEC, bilet la ordin, cambie etc.), adica a conturilor 403, 405, 413, respectiv 511, cu care multi utilizatori sunt de acord.
Altul este insa "automatizarea" incasarii acestor efecte, lucru asupra caruia am mari rezerve si sunt de acord cu cel care a "vazut viitorul" ca nu e o solutie buna.
Poate ca in unele situatii probabilitaea de incasare exact la data inscrisa este mare, dar in cele mai multe situatii nu este asa si ne vom trezi dand cu bifa la mesaje inutile. Este ca si cum am face o automatizare la incasarea facturilor cu o data certa.
Un aspect este introducerea evidentei analitice a efectelor comerciale primite (CEC, bilet la ordin, cambie etc.), adica a conturilor 403, 405, 413, respectiv 511, cu care multi utilizatori sunt de acord.
Altul este insa "automatizarea" incasarii acestor efecte, lucru asupra caruia am mari rezerve si sunt de acord cu cel care a "vazut viitorul" ca nu e o solutie buna.
Poate ca in unele situatii probabilitaea de incasare exact la data inscrisa este mare, dar in cele mai multe situatii nu este asa si ne vom trezi dand cu bifa la mesaje inutile. Este ca si cum am face o automatizare la incasarea facturilor cu o data certa.
Corect. Nici eu nu sunt de acord cu incasarea automata, cu bifa sau fara bifa pentru ca poate genera mai multe erori decit sa ajute. Insa sustin varianta evidentei efectelor comerciale si asta pentru ca asa cum am spus, la o firma ce se bazeaza foarte mult pe astfel de practici un astfel de modul, daca tine toata evidenta in SAGA este mai mult decat necesar.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
- nicolaescu112
Intrebare
Si ce faci daca programul iti face nota automat la scadenta dar decontarea se face in banca mai tarziu?
-