articole vanzare

lintug

articole vanzare

#1 Mesaj de lintug »

buna,
ca tot am intrat in 2008 as vrea sa simplific putin activitatea de facturare la firma la care lucrez si vreau sa ridic o problema, in cazul in care s-a mai lovit cineva de asta.
in 2007 facturez 3 produse identice (difera doar marimea, avand acelasi pret de achizitie si vanzare' ex: 1.manusi marimea M, 2. manusi marimea L, 3.manusi marimea XL), avand create cate un articol pentru fiecare produs in parte. pe factura de achizitie toate produsele sunt cuprinse intr-o singura pozitie, deci vreau sa fac asta si la iesire doar ca acum la art 2 si art 3 nu am stocuri zero.
1. pot cumula stocurile pe un singur articol? si daca da, cum
2. facturez in continuare fiecare art. in parte pana la stoc=0 si in paralel creez un art. nou pe care inregistrez achizitiile viitoare?

multumesc anticipat

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Poti cumula prin operatii speciale cu stocuri, le descarci din gestiune si apoi le reincarci.
Ajungi la stoc ZERO apoi te duci si bifezi PRODUS BLOCAT (pentru codurile pe care NU DORESTI SA LE MAI UTILIZEZI) ca pe viitor sa nu iti mai apara in lista cu produse "selectabile". Am aflat fineturile astea de pe forum apasand pe butonul CAUTARE care se gaseste sus sub titlul FORUM CONTABILITATE - SAGA SOFT sub cuvantul TUTUIM. Incearca. N-ai sa regreti.
Am sa mai trec pe aici. Imi pari cunoscuta desi nu cred ca ne-am mai intalnit.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

lintug

#3 Mesaj de lintug »

buna seara
am 3 produse:
1 marimea x cu pret A
2 marimea y cu pret A
3 marimea z cu pret A
intre timp, produsul z ramane singurul pe care il mai vand dar am intrari cu alt pret si automat modific pretul de vanzare.
intrebarea mea e:
cum fac incarcarea/descarcarea pentry a crea produsul 4 care sa cumuleze stocurile de la 1, 2 si 3, lovindu-ma de pretul de descarcare diferit.
multumesc anticipat

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Prin operatii speciale cu stocuri, aduci la zero produsele 1 si 2, iar reincarcarea lor se va face la produsul 3 cu sumele cu care au fost scazute.
Produsul 1 pret 2,40 - 10 bucati
Produsul 2 pret 3,00 - 15 bucati
Produsul 3 pret 2,75 - 1 bucata
Operatii speciale cu stocuri:
Descarcare cantitate pentru produsul 1 la 2,40 lei, 10 bucati, validare si salvare.
Descarcare cantitate pentru produsul 2 la 3,00 lei, 15 bucati, validare si salvare.
Incarcare cantitate pentru produsul 3 pentru 10 bucati la pretul de 2,40 lei, validare si salvare
Incarcare cantitate pentru produsul 3 pentru 15 bucati la pretul de 3,00 lei, validare si salvare
Dupa efectuarea acestor operatii se verifica daca centralizatorul de marfuri (de stocuri) este la fel cu ceea ce este in 371.
Se inregistreaza sau se scade cu nota contabila de mana: -607 = -371 pentru diferentele respective.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns