import date din alta aplicatie

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
poianal963

import date din alta aplicatie

#1 Mesaj de poianal963 »

1. Incerc sa transfer in Saga s datele din alt program , folosit anterior. Activitate este de productie piese material rulant si e mare tare. Nomenclatoarele de furnizori, clienti si articole le-am importat deja. Din balanta de la dec 2007 am preluat date contabile (cred ca bine), urmeaza sa preiau stocuri. Stocuri de materii prime, mat., ob de inventar, piese schimb, marfuri etc.- cateva mii de repere, stocuri de produse finite, produse reziduale, semifabricate, etc.- cateva mii repere, volumul de activitate fiind urias. Marea problema este ca am nevoie nu doar de stocuri initiale ianuarie, ci de stocuri plus miscari de stocuri, adica: stoc initial ianuarie-rulaje ianuarie-stoc final ianuarie, s.i.feb-rulaje feb-s.f.feb, s.i.mar-rulaje mar-s.f.mar, etc., altfel spus, trebuie sa import toate stocurile initiale, finale precum si miscarile aferente acestora, pe fiecare luna, din ianuarie si pana la zi. Ce structura ar trebui sa aiba fisierele de importat, pe tipuri de stocuri? Intreb asta pentru ca la produse finite problema e un pic diferita fata de celelalte tipuri de stocuri, si ma refer la intrari de produse finite. Ar fi cumplit sa ma apuc sa culeg cu mana cateva mii de bptr-uri, din ianuarie si pana in aprilie. Oricum, cumplit ar fi si la bcc-uri, si la nir-uri, si la facturi clienti, pentru ca volumul de date este imens, nici nu se pune problema culegerii lor manuale. Sa zic ca banci, casa, deconturi, imobilizari, si orice altceva pot reface, dar intrari/iesiri stocuri nu! Nu stiu cat de coerent am reusit sa fiu, dar, in esenta, eu vreau sa am balanta la aprilie in saga, fara sa introduc datele din nou, ci doar sa le import , luna cu luna, din ian.2008 si pana in prezent, din programul folosit pana acum-altul decat saga! Na c-am zis si eu ce-am pe suflet! Daca e cineva atat de amabil incat sa incerce sa-mi descifreze rugamintile, ii raman recunoscator, si, eventual postez suplimentar detalii despre "durerea" mea legata de import-export date. Multumesc!

herganiec

#2 Mesaj de herganiec »

numai echipa SAGA va poate ajuta, dar din ce stiu eu , nu se fac importuri din nici un program extern.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns