Am primit facturi de retur marfa (facturi in rosu). In momentul plati prin banca sau casa valoarea mai multor facturi este influentata si de facturile de mai sus, astfel am considerat ca se platesc si acestea prin banca. Problema este ca in urmarire furnizor acele facturi in rosu apar ca neachitate, iar la sfarsit imi apar doua solduri diferite: sold contabilitate si sold neachitat. Cel corect este soldul din contabilitate.
Cum pot sa inregistrez "plata" acestor facturi fara a mai aparea ca neachitate in urmarire?
Eroare urmarie furnizori
sold
Neachitat la zi se poate modifica manual, daca zici ca soldul contabil este cel bun.
reglare furnizori neachitati
O solutie este urmatoarea:
Din situatie facturi -> detalierea pt furnizorul respectiv se apasa Reglare Avansur/ Stornari. Se va deschide o fereastra in care vor aparea facturile de stornat in partea de sus iar cele din care se storneaza in partea de jos. Se selecteaza pe rand facturile de stornat (de sus) si se completeaza valoarea respectiva in campul 'Achitat' al facturii corespunzatoare din partea de jos a ferestrei. Observati variatia sumelor din celulele Suma stinsa/ramasa din partea de jos a ferestrei. Dupa ce operati aici toate stornarile, apasati 'Accept'.
Dupa aceasta apasati 'Verificare', cititi mesajul si acceptati modificarile. Suma negativa din coloana 'neachitat la zi' nu dispare, dar o puteti sterge.
Din situatie facturi -> detalierea pt furnizorul respectiv se apasa Reglare Avansur/ Stornari. Se va deschide o fereastra in care vor aparea facturile de stornat in partea de sus iar cele din care se storneaza in partea de jos. Se selecteaza pe rand facturile de stornat (de sus) si se completeaza valoarea respectiva in campul 'Achitat' al facturii corespunzatoare din partea de jos a ferestrei. Observati variatia sumelor din celulele Suma stinsa/ramasa din partea de jos a ferestrei. Dupa ce operati aici toate stornarile, apasati 'Accept'.
Dupa aceasta apasati 'Verificare', cititi mesajul si acceptati modificarile. Suma negativa din coloana 'neachitat la zi' nu dispare, dar o puteti sterge.
Am incercat sa fac asa ceva Octavian, dar la listare nu apare nici o stornare, sau ceva de genul acesta ca sa pot sa justific ca acea factura negativa a fost stinsa cu alta factura.
Problema aceasta a aparut din momentul ultimei actualizari (S.A.G.A. Lite C.2.2.920). Eu lucrez cu programul de prin august 2004 si am stins facturile negative direct din casa sau banca, insa nu apareau aceste probleme.
Problema aceasta a aparut din momentul ultimei actualizari (S.A.G.A. Lite C.2.2.920). Eu lucrez cu programul de prin august 2004 si am stins facturile negative direct din casa sau banca, insa nu apareau aceste probleme.
Stornare
In fereastra Introducere facturi, jos, este un buton Stornez. Se selecteaza factura de stornat si se apasa Stornez. Atentie ca nu se valideaza din prima. Trebuie iesit din fereastra, intrat iar si validata stornarea. Va storna integral factura, dar NC se poate modifica.