scontare BO
-
scontare BO
La scontarea unui BO este bine sa fac 5121 la 5191 dar la incasarea efectiva ce articole contabile folosesc.
-
scontare bo
va rog nu poate nimeni sa ma ajute.
Re: scontare BO
vasilev677 scrie:La scontarea unui BO este bine sa fac 5121 la 5191 dar la incasarea efectiva ce articole contabile folosesc.
Aceasta inregistrare o faci cand primesti banii pe scontare in contul curent., depinde cu ce banca lucrezi, pt ca au moduri de operare diferit, de exempu banca romaneasca iti pune banii pt biletele scontate intr-un singur cont, pe cand Bank post, iti face pt fiecare scontare( termen scadent al scontarii) un cont separat. Iti incasezi BO in contul de scontare creat( daca scontezi la banci diferite, analitice diferite normal, pt a tine evidenta corect), si platesti dobanzi si comisioane aferente scontarii. Scontarea se inchide odata cu ultimul BO incasat. T e sfatuiesc din experienta mea de lucru cu BANK POST, sa fi atent, deoarece fac multe greseli,( sconteaza bilete altor fime pe firma ta, iau dobanzi de mai multe ori.gresesc conturile opereaza bo in f multe analitice si le mai incurca..) asta era anul trecut .si erau incepatori si ei in scontari..poate anul asta nu e la fel..sper