Indraznesc sa va cer ajutorul deoarece nu mi sunt clare cateva aspecte.
Suntem ONG si pentru aprovizionarile de alimente si materiale ce urmeaza a fi donate doresc sa tin evidenta cantitativ valorica. Cum inregistrez factura de la furnizor-pret cu tva cumulat e corect?
Stiu ca sunt multe pers experte in Saga si as fi recunoscatoare daca mi ar putea puncta cineva cateva aspecte de care trebuie sa tin cont in ceea ce priveste programul de contabilitate si gestiuni Saga pentru o fundatie. Sunt la inceput si sunt fascinata de program dar nu stapanesc foarte bine contabilitatea. Va multumesc!
intrari - receptie
In primul rand este important sa va asigurati ca la configurare societati la "TVA Normal" si "TVA redusa" sa puneti 0 (zero).
Cand introduceti un material trebuie sa introduceti cu pret care include TVA-ul. O sugestie ar fi aceea ca prima data sa introduceti cantitatea si treceti direct la valoare (apasand enter ca este mai usor sa lucrati din tastatura) unde introduceti valoarea, programul calculeaza oricum automat pretul unitar.
Cand introduceti un material trebuie sa introduceti cu pret care include TVA-ul. O sugestie ar fi aceea ca prima data sa introduceti cantitatea si treceti direct la valoare (apasand enter ca este mai usor sa lucrati din tastatura) unde introduceti valoarea, programul calculeaza oricum automat pretul unitar.
-