Taxa prima inmatriculare inclusa in valoarea autoturismului

stoicat

Taxa prima inmatriculare inclusa in valoarea autoturismului

#1 Mesaj de stoicat »

Va rog sa ma scoateti din incurcatura,

O societate(SRL) are urmatoarea situatie:
- la 01.06.2008 finalizeaza un contract de leasing financiar pt.un autoturism,care este cumparat.
- la 21.05.2008,incheie un nou contract de leasing financiar pt.alt autoturism
- la primul autoturism i-am stabilit durata normala de functionare 5ani in loc de 4 ani(m-a atentionat tabela IMOBILIZARI din SAGA,pe care m-am gandit s-o folosesc si eu,sa las lucrul manual..dupa atatea ani),din recalcularea amortizarii mai am de trecut pe chelt.cca 17600 lei.
Chetuielile ocazionate cu cele 2 contracte +dif.de inregistrat ca amortizare ,influenteaza f.mult rezultatele pe sem.I.2008.si nu stiu ce sa fac:
- sa las durata normala de functionare, la primul autoturism ,de 5 ani?Atunci cum mai inregistrez in tabela IMOBILIZARI ?
- ar fi posibil,si-n ce conditii,sa includ taxa de prima inmatriculare(facturata si platita finantatorului,pt.al doilea autoturism)in valoarea de intrare?
Va rog,dati-mi un sfatjavascript:emoticon(':oops:')
Multumesc .

tomac

#2 Mesaj de tomac »

1.Lăsați durata la 5 ani cît ați stabilit anterior. Durata de amortizare conform clasificării de la 2004 e, pentru autoturisme, cuprinsă între 4 și 6 ani, SAGA folosind duratele minime de amortizare. Mesajul din SAGA e de avertizare nu de obligare.
2.Introduceți valoarea taxelor pe 2133 și măriți valoarea de intrare, manual, în tabela de imobilizări, urmând să se recalculeze amortizarea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

stoicat

#3 Mesaj de stoicat »

Multumesc mult de tot.Am scapat de declariile rectificative la 101 pt. anii 2004-2007.Mi-ati luat o greutate de pe suflet.
Soc.intentioneaza sa vanda primul autoturism si-atunci scap si de valoarea neamortizata.Chelt.cu am.sunt mari pt.afacerile soc.,dar asta e.

Numai bine va doresc si multa sanatate

Scrie răspuns