declaratia 394
declaratia 394
tva-ul din declaratia 394 trebuie sa bata cu cel din balanta? cum este cu tva-ul de la bonurile fiscale de carburanti?
Care TVA de la bonurile fiscale de carburanti?
Se duce linistit in jurnale si in decl 394.
Uite si aici o discutie pe aceeasi tema:
http://sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=5459
TVA din balanta ti s-ar parea nefiresc sa "bata" cu cel din balanta?
Sigur ca trebuie sa bata; nu are cum sa nu bata.
Se duce linistit in jurnale si in decl 394.
Uite si aici o discutie pe aceeasi tema:
http://sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=5459
TVA din balanta ti s-ar parea nefiresc sa "bata" cu cel din balanta?
Sigur ca trebuie sa bata; nu are cum sa nu bata.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Cititi instructiunile de completare a decl. 394 de pe www.mfinante.ro si va veti lamuri.Din moment ce se refera numai la facturi de achizitie si de livrare este normal sa nu "bata" cu TVA-ul din balanta.Cat despre utilitatea acestei declaratii cred ca ea este benefica atunci cand MF face verificari incrucisate.
Cum adica nu trebuie sa bata? sau nu bate? Ba bate!
Ba sigur ca bate: cu rulajele cumulate ale conturilor 4426 si 4427.
Sigur ca asta este si o masura prin care se vede daca declari cum trebuie la deconturile de TVA:
Eu depun pe ZERO toate declaratiile de TVA de la inceputul anului (inclusiv IUNIE 2008), dar ma duc ca o floare (fredonand "Mai tii minte mai draga Marie....") cu declaratia 394 completata corect (ca sa nu platesc amenda), si descopera ca eu nu am declarat nimic pe o perioada de 6 luni.
Rog pe BogeanuA, sa faca o minima verificare si va avea surprinderea sa constate ca ABSOLUT tot ceea ce se declara lunar in decontul de TVA, exact aceleasi cifre apar cumulate in 394, ba mai mult de atat, ceea ce se gaseste cumulat in Balanta, la TVA, se va regasi in aceasta declaratie.
Cu prietenie,

Ba sigur ca bate: cu rulajele cumulate ale conturilor 4426 si 4427.
Sigur ca asta este si o masura prin care se vede daca declari cum trebuie la deconturile de TVA:
Eu depun pe ZERO toate declaratiile de TVA de la inceputul anului (inclusiv IUNIE 2008), dar ma duc ca o floare (fredonand "Mai tii minte mai draga Marie....") cu declaratia 394 completata corect (ca sa nu platesc amenda), si descopera ca eu nu am declarat nimic pe o perioada de 6 luni.
Rog pe BogeanuA, sa faca o minima verificare si va avea surprinderea sa constate ca ABSOLUT tot ceea ce se declara lunar in decontul de TVA, exact aceleasi cifre apar cumulate in 394, ba mai mult de atat, ceea ce se gaseste cumulat in Balanta, la TVA, se va regasi in aceasta declaratie.
Cu prietenie,

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
OMFP 728/7 iunie 2002 pentru aprobarea unor formulare financiar contabile, anexa 3, stabileste ca Jurnalul de cumparari se completeaza pe baza documentelor tipizate comune si specifice (facturi fiscale sau alte documente legal aprobate). Mi se pare obligatoriu sa inregistrezi bonurile de benzina in Jurnalul de cumparari daca firma este platitoare de TVA si suma trebuie dedusa.
Pe de alta parte, OMFP 702/14.05.2007, care contine instructiuni de completare a formularului 394 spune ca declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila pentru care, conform Titlului VI al Codului fiscal, este emisa o factura. Ar rezulta ca bonurile de benzina care nu sunt insotite de factura nu se cuprind in declaratia 394, chiar daca se regasesc in Jurnalul de cumparari.
In Norme metodologice de aplicare a art. 146 din CF, 46.(2) se stabileste ca pentru carburantii auto achizitionati, deducerea taxei poate fi justificata cu bonurile fiscale emise cf OUG 28/1999 (cu modificari si completari prin Legea 64/2002)... daca sunt stampilate si au inscrise denumirea cumparatorului si nr de inmatriculare al autovehiculului ... Aceste date de identificare se scriu cu mana .... bonul de combustibil neavand datele de identificare pe care le contine o factura care sa permita verificarea incrucisata.
Pe de alta parte, OMFP 702/14.05.2007, care contine instructiuni de completare a formularului 394 spune ca declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila pentru care, conform Titlului VI al Codului fiscal, este emisa o factura. Ar rezulta ca bonurile de benzina care nu sunt insotite de factura nu se cuprind in declaratia 394, chiar daca se regasesc in Jurnalul de cumparari.
In Norme metodologice de aplicare a art. 146 din CF, 46.(2) se stabileste ca pentru carburantii auto achizitionati, deducerea taxei poate fi justificata cu bonurile fiscale emise cf OUG 28/1999 (cu modificari si completari prin Legea 64/2002)... daca sunt stampilate si au inscrise denumirea cumparatorului si nr de inmatriculare al autovehiculului ... Aceste date de identificare se scriu cu mana .... bonul de combustibil neavand datele de identificare pe care le contine o factura care sa permita verificarea incrucisata.