inregistare in rosu
inregistare in rosu
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
In luna septembrie am emis o factura de o anumita valoare.
In luna octombrie se restituie o parte din marfa aferenta lunii sept si se emite o fact in rosu (cu valoare mai mica decat fact din luna septembrie).
Am inregistrat factura in rosu apoi am unit-o cu fact din sept prin butonul reglare plati.Este corect? In fisa furnizorului soldul este corect, dar daca inru in reg de casa si veau sa incasez facturi pt clientul respectiv, imi apare si fact in rosu, chiar daca ea a fost legata de factura cealalta(din septembrie). cum sa procedez?
In luna septembrie am emis o factura de o anumita valoare.
In luna octombrie se restituie o parte din marfa aferenta lunii sept si se emite o fact in rosu (cu valoare mai mica decat fact din luna septembrie).
Am inregistrat factura in rosu apoi am unit-o cu fact din sept prin butonul reglare plati.Este corect? In fisa furnizorului soldul este corect, dar daca inru in reg de casa si veau sa incasez facturi pt clientul respectiv, imi apare si fact in rosu, chiar daca ea a fost legata de factura cealalta(din septembrie). cum sa procedez?
Re: inregistare in rosu
pai ideal ar fi ca inregistrarea facturii in rosu sa nu o faci prin `adaug` ci... te duci pe fact initiala, apesi `stornare` si bagi fact in rosu .... apoi reglezi... asa da ok....piciorusm scrie: Am inregistrat factura in rosu apoi am unit-o cu fact din sept prin butonul reglare plati.Este corect? In fisa furnizorului soldul este corect, dar daca inru in reg de casa si veau sa incasez facturi pt clientul respectiv, imi apare si fact in rosu, chiar daca ea a fost legata de factura cealalta(din septembrie). cum sa procedez?

Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...
e simplu:
ai 500 prima factura
ai -300 a doua
cand vrei sa platesti diferenta din prima factura vei avea de ales si prima si a doua factura care in total fac 200.. suma pe care ... culmea
.. trebuie sa o platesti...
sa va spun o mica poveste... nici nu folosesc "reglare plati" si ma descurc de minune cum v-am spus mai sus... e chestie de aritmetica.. ai + si - care fac ori un + mai mic ori 0 ori - mai mic
ai 500 prima factura
ai -300 a doua
cand vrei sa platesti diferenta din prima factura vei avea de ales si prima si a doua factura care in total fac 200.. suma pe care ... culmea

sa va spun o mica poveste... nici nu folosesc "reglare plati" si ma descurc de minune cum v-am spus mai sus... e chestie de aritmetica.. ai + si - care fac ori un + mai mic ori 0 ori - mai mic

daca ai in firma ceva agenti la care le listezi facturile de incasat, sau daca e cineva din curios exact ce facturi sunt de plata....mai merge daca la o plata ulterioara bifezi suma cu - si scazi din alta fact tot atunci suma cu +, sa nu mai figureze acele facturi ca neachitate....altfel, desi sold ctb e ok, la sold din sit cl/fz, apare diferenta, si la unii le place sa fie egale la fix cele 2 sume... 

Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...
Re: inregistare in rosu
Da, este corect. Insa trebuia sa mai faci o chestie. Imediat dupa reglare, iti alegi la perioada o perioada cit mai mare de timp si apesi pe Verificare. Procedura de verificare iti va pune soldul corect la factura din care ai stornat, dar iti va lasa cu minus valoarea facturii de retur pe coloana de neachitat la zi. La acea factura, modifici valoarea de neachitat la zi, punind zero. Asa nu va mai aparea in lista facturilor atunci cind vei face incasarea.piciorusm scrie: Am inregistrat factura in rosu apoi am unit-o cu fact din sept prin butonul reglare plati.Este corect? In fisa furnizorului soldul este corect, dar daca inru in reg de casa si veau sa incasez facturi pt clientul respectiv, imi apare si fact in rosu, chiar daca ea a fost legata de factura cealalta(din septembrie). cum sa procedez?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.