Buna ziua dragi colegi,
La un SRL CIM-urile sunt inregistrate la fiecare salariat la "Tip salariu " cu "Lunar". Se doreste plata salariilor la ora sau la ziua lucrata,adica daca luna are spre exemplu 18 zile lucratoare sa primeasca o suma mai mica,daca luna are 22 o suma mai mare chiar daca salariatul lucreaza 8 ore/zi. In Romania ce fel de legislatie avem? In CIM la punctul Salarizare este specificat clar ca salariul de baza lunar brut este... in functie de cat a negociat fiecare. Poate ma ajuta cineva. Multumesc !
salarizare
Re: salarizare
Codul muncii prevede doar noțiunea de salariu de bază, nu spune că este lunar, zilnic sau orar. Dar în aplicația REVISAL nu se poate trece decât salariul brut - fără a se specifica faptul că este orar sau lunar, însă cutuma este că se trece salariul lunar. Ca idee dvs puteți stabili un salariu orar pentru că HG ce reglementează salariul minim îl reglementează atât la nivel brut lunar cât și la nivel orar. Sau puteți indica în CIM că "salariul este de 13,327 lei/oră lucrată adică echivalentul a 2230 lei lunar". Problema cu plata la oră este că salariatul poate avea liber nu din cauza lui ci a angajatorului. Și de aici eventuale probleme. Legislația nu permite explicit, acum, o astfel de plată. Dar vă sfătuiesc să consultați un jurist, nu de alta dar aproape sigur veți avea discuții cu cei de la ITM dacă veți recurge la o astfel de soluție.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.