PRODUCTIE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ardeleana

PRODUCTIE

#1 Mesaj de ardeleana »

V-as ruga sa ma ajutati sa folosesc facilitatile programului pentru productie,,, cum obtin un produs finit din mai multe materii prime, si fara reteta pt ca tot timpul se produce altceva. Apoi cum vand acel produs finit la export.

Doriana

#2 Mesaj de Doriana »

ardeleana scrie:,,, cum obtin un produs finit din mai multe materii prime, si fara reteta .
fara reteta....prin calcul manual ..in excel ?!?
:arrow:
cu reteta....schimbi reteta, sau definesti mai multe retete, pt mai multe variante ale aceluiasi produs finit.... 8)
pai la export, fara tva si la 701 sau care crezi...descarcarea si nota de descarcare le face programul....
:roll:
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Fie definesti pentru fiecare produs finit un articol cu reteta aferenta si programul va face singur descarcarea materiilor prime care au contribuit la productia lui, fie introduci manual consumurile pentru fiecare produs finit. In cel de-al doilea caz se presupune ca tu cunosti exact cantitatea de materii prime necesara producerii unei unitati din acel produs finit.
La vinzare in export, introduci la Iesiri-Valuta o factura care va contine acel produs finit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ardeleana

produs finit

#4 Mesaj de ardeleana »

am reusit sa vand la export un produs finit, multumesc de sfaturi,, as vrea sa scriu pentru altii daca vor avea aceeasi intrebare ca in articole trebuie creat produsul finit , cu denumirea si apoi se face sau nu reteta,, eu credeam ca se "creeaza" produsul finit dupa ce introduc la bonuri de predare primire consumurile,,,dar nu e asa acolo se ajunge ulterior si se obtine valoarea produsului finit, in rest programul face tot ce trebuie, ok .

Scrie răspuns