As avea nevoie de sprijinul dv pentru a clarifica urmatoarele:
Societatea a devenit platitoare de TVA ca urmare a depasirii plafonului.
-marfa achizitonata,si existent in stoc,provine atat de la furnizori inregistrati in regim normal de tva cat si de la furnizori care aplica sistemul de tva la incasare.
Am considerat ca este normal sa procedez astfel pentru a ajusta tva-ul
-pentru Marfa provenita de la furnizori care aplica regim normal: 4426 = 371
-pentru Marfa provenita de la furnizori care aplica regimul de tva la incasare : 4428 = 371
Cum trebuie sa procedez ca tva-aul aferent marfii cumparate de la furnizorii care aplica tva la incasare sa apara in jurnalul de cumapari ca tva neexigibil si in decontul de tva la linia aferenta din decont ?
platitor tva
Re: platitor tva
Eu consider ca ajustarea nu se face tinand cont de faptul ca o societate (de la care am cumparat) era sau nu cu TVA la incasare/plata
Consider ca acel TVA, va fi in rubrica de regularizari
In situatia in care eu il trec in 4428, in momentul "stingerii" (achitarii) trebuie sa stiu ce anume factura inchid, si ce furnizor.
Nu se poate asa ceva.
Este o suma pe care am dreptul (nu obligatia) sa o deduc.
Nu cunosc sa existe o astfel de detaliere in legislatie.
Daca exista, o luam toti cu capul.
Stiu ei (ANAF) ca era cu TVA la incasare sau nu in situatia in care eram neplatitor de TVA.....
Corect este 4426 = 371
Asta este tot
Consider ca acel TVA, va fi in rubrica de regularizari
In situatia in care eu il trec in 4428, in momentul "stingerii" (achitarii) trebuie sa stiu ce anume factura inchid, si ce furnizor.
Nu se poate asa ceva.
Este o suma pe care am dreptul (nu obligatia) sa o deduc.
Nu cunosc sa existe o astfel de detaliere in legislatie.
Daca exista, o luam toti cu capul.
Stiu ei (ANAF) ca era cu TVA la incasare sau nu in situatia in care eram neplatitor de TVA.....
Corect este 4426 = 371
Asta este tot
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Re: platitor tva
Multumesc frumos pt ajutor.