diverse

costachev

diverse

#1 Mesaj de costachev »

am incasat de la un client bani pe care i-am depus la banca dar am uitat sa tai factura si chitanta pe ziua de ieri dar am foaie de varsamant de la banca. cum inregistrez la "casa" banii respectivi si cum reglez? fac factura si chitanta azi?

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Daca nu mai ai loc pe ziua de ieri, faci factura cu ziua de astazi, iar la casa inregistrezi incasarea si inregistrezi si depunerea la banca (prin 581).
Chiar daca ai depus ieri banii in banca: se poate interpreta ca ai depus acei bani, dupa ora 18 la casa serala, DUPA CE CASIERUL FIRMEI TALE A PLECAT DE LA SERVICIU, si el a apucat sa inchida registrul de casa, ca are si el mititelul program de 8 ore nu de 15 ore.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

costachev

#3 Mesaj de costachev »

multumesc pentru raspuns

bogeanua

#4 Mesaj de bogeanua »

In data de 23.07.2008 administratorul cumpara materiale in val de 50 lei de la un SRL pe baza de bon fiscal cu TVA.Cand mi-a adus bonul cu receptia l-am rugat sa obtina factura pt ca nu se poate deduceTVA-ul dar firma in cauza refuza sa elibereze factura pe motiv ca nu mai poate face facturi pt bonuri fiscale anterioare.Cum poate fi obligata firma sa emita factura?

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Din cate stiu din 2007 nu este obligatoriu eliberarea de factura pentru sume sub 100 lei (ci doar bon fiscal), asa ca nu-l puteti obliga.

bogeanua

#6 Mesaj de bogeanua »

Corect dar nu pot deduce TVA indiferent de valoare decat in baza unei facturi.Oricum,apreciez promptitudinea si multumesc.

pintiliem

#7 Mesaj de pintiliem »

Codul fiscal obliga firmele sa emita facturi daca beneficiarul solicita:
art. 155, alin. (7) Prin derogare de la art. 1 si fara sa contavina alin (3), persoana impozabila este scutita de obligatia emiterii facturii, pentru urmatoarele operatiuni, cu exceptia cazului in care beneficiarul solicita factura:
...
b)livrarile de bunuri prin magazinele de comert cu amanuntul si prestarile de servicii catre populatie, consemnate in documente, fara nominalizarea cumparatorului...

bogeanua

#8 Mesaj de bogeanua »

Multumesc pentru raspuns.

Scrie răspuns