Compensare peste 10.000 lei
Compensare peste 10.000 lei
Bună ziua .. două firme au de compensat vreo 60.000 de lei .. este obligatorie compensarea prin I.M.I. sau se poate face și un simplu PV de compensare ?! .. Dacă se face doar un PV de compensare, care este sancțiunea pentru aceasta operațiune ?!
Re: Compensare peste 10.000 lei
Scuze, dar ce-ar fi daca ati face platile prin banca?
E un pic mai complicat .. in decembrie firma X a vandut un utilaj firmei Y (termen de plata la 60 de zile). Firma Y nu a fost multumita de calitatea utilajului si a hotarat sa il returneze si s-a luat hotararea (nu ma intreba de ce) de a se factura utilajul de la Y catre X si a nu se emite factura storno ! Acum, trebuie sa se stinga relatia dintre cele doua firme .. compensarea este cea mai la indemana .. 

-
poi...teoretic,,,, firma X din moment ce a ridicat utilajul ( pe baza PV de predare/primire), trebuie sa emita storno la factura iniala si sa emita alta pentru eventuala utilizare/uzura/chirie, daca este cazul conform contractului.
Pentru PrunaM
Poate te ajuta cele postate aici:
https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=1&t=48438
Pentru MarinelaV1
Nu ai de unde sa stii ce intelegeri/interese sunt in spatele actiunii.
Poate te ajuta cele postate aici:
https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?f=1&t=48438
Pentru MarinelaV1
Nu ai de unde sa stii ce intelegeri/interese sunt in spatele actiunii.
-
oricare ar fi intelegerea/interesele trebuie sa emita factura storno dupa ridicarea utilajului
Chiar asta este esenta, ca nu s-a facut retur. Ci s-a facut o vanzare.
-
de unde pana unde VANZARE, sa returnat un utilaj cf contract (acuma depinde cum e 'compus' contractul.
Nu poate fi VANZARE, returnare utilajului, sub nici-o forma legala.(cred)
Nu poate fi VANZARE, returnare utilajului, sub nici-o forma legala.(cred)
@marinelav1: Eu cam intuiesc de ce si cum ! In decembrie, poate firma X avea nevoie de profit (banca, fonduri UE etc.) si a vandut un utilaj complet amortizat la valoarea de piata .. a facut niste profit si da bine in indicatori ! Acum, isi vrea utilajul inapoi si nu il ajuta stornarea .. ca repune "pierderea" la loc .. asa, aduce utilajul inapoi in firma, deja i-a dat o noua valoare (de piata - fara a face reevaluare) si poate il baga si la amortizare inca un an de zile ! De asta banuiesc ca au ales facturarea inapoi a utilajului si nu stornare ! ... @prunam: sunt pe aproape ?!
Marinelav1 - De ce nu ar fi legal totusi (unde ar fi ilegalitatea - ambele firme au declarat TVA-ul .. s-a platit impozitul micro) ? Pana una alta nu este o operatiune fictiva - utilajul chiar s-a mutat 2 luni de la o firma la alta !
Balazse - Am citit link-ul postat .. multumesc ! Sa inteleg ca este ok compensarea prin proces verbal ? Dvs. ce parere aveti ?
@prunam : de ce nu faci compensare prin IMI? Acum nu mai e nevoie sa mergi la ei, compensarea se face electronic.
@pomparaus: Am citit ca prin IMI nu este obligatoriu pentru persoane juridice private, ci doar pentru "persoanele juridice cu capital integral/majoritar/minoritar de stat".
Ultima oară modificat Joi Feb 11, 2021 9:09 pm de către ovidiuo, modificat de 2 ori în total.
@pomparaus: Am citit ca prin IMI nu este obligatoriu pentru persoane juridice private, ci doar pentru "persoanele juridice cu capital integral/majoritar/minoritar de stat".
Eu nu am zis ca e obligatoriu, dar nici interzis : eu fac des compensari (mai ales ca nu mai trebuie sa mergi la sediu la ei) : e simplu si nici nu am stres ca la un control sa ma justific de ce am facut compensare in baza unui PV pentru sume mari.