firma contabilitate
firma contabilitate
va rog frumos daca imi poate spune cineva care sunt conditiile pentru deschiderea unei firme de contabilitate.va multumesc anticipat.
PFA din ce stiu nu mai exista, dar din ceea ce stiu, daca este strict legata de contabilitate - si altfel nu poate fi - trebuie sa primesti si avizul CECCAR-ului fara de care nu poti decat sa infiintezi decat un SRL care sa "prelucreze date" si atat. Nimic legat de contabilitate.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
-
Exista o diferenta intre PFA si profesia de EXPERT CONTABIL care consta in principal in modul de a obtine autorizatia si CIF-ul de la MF.Pt a deveni exprt contabil activ va trebuie o adeverinta de la CECCAR care se prezinta la AFP impreuna cu copia de pe autorizatie (carnetului vizat la zi) in baza carora se obtine CIF-ul de la MF.Asemanarea consta in faptul ca in ambele cazuri contabilitatea se tine in partida simpla.ATENTIE: PFA-urile vor functiona pana la 31.03.2009 (cred ca nu gresesc), perioada pana la care vor trebui sa solicite reautorizarea la Registrul comertului.
-
asa este. am fost astazi la admin financiara si te inregistreaza pe baza autorizatiei si a carnetului, urmand ca intr-o anumita perioada sa iti dea CIF. banuiesc ca alte declaratii nu mai depui decat daca esti platitor de tva, nu? doar platesti 16% trimestrial la suma estimata, urmand ca la mai sa se regularizeze. e ok?