firma contabilitate

cristeab

firma contabilitate

#1 Mesaj de cristeab »

va rog frumos daca imi poate spune cineva care sunt conditiile pentru deschiderea unei firme de contabilitate.va multumesc anticipat.

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

DIn ce stiu eu - cum mai circula legendele astea - asociatul majoritar (deci minim 2, sau numai unul singur care trebuie sa fie expert contabil) trebuie sa detina minim 40%.
Firma nu se poate ocupa decat cu asa ceva in obiectul de activitate.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

cristeab

#3 Mesaj de cristeab »

deci nu poti daca esti economist sa ai nici macar pfa nici srl?

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

PFA din ce stiu nu mai exista, dar din ceea ce stiu, daca este strict legata de contabilitate - si altfel nu poate fi - trebuie sa primesti si avizul CECCAR-ului fara de care nu poti decat sa infiintezi decat un SRL care sa "prelucreze date" si atat. Nimic legat de contabilitate.

bolbai

#5 Mesaj de bolbai »

Expertul contabil trebuie sa aiba ponderea majoritara, adica peste 50% cu putin :wink: .
Ioana B

pepteav420

#6 Mesaj de pepteav420 »

cum adica pfa nu mai exista? pai cum incasezi c/val serviciilor de conta? care e solutia atunci ca sa profesezi individual? ca nu poti doar cu autorizatia de la ceccar? ca iti trebuie caen si cui....

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

PFA s-a inlocuit cu Intreprindere privata.
A aparut acum vreo 2-3 luni un Monitor Oficial pe aceasta tema.
TomaC a scris despre asta.

pepteav420

#8 Mesaj de pepteav420 »

pai din raspuns vad ca exista ambele, doar ca functioneza dupa acelasi sistem. are cineva pfa si este expert contabil? ca m-ar interesa daca e altfel fata de pfa -ul pt orice alte activitati.

bogeanua

#9 Mesaj de bogeanua »

Exista o diferenta intre PFA si profesia de EXPERT CONTABIL care consta in principal in modul de a obtine autorizatia si CIF-ul de la MF.Pt a deveni exprt contabil activ va trebuie o adeverinta de la CECCAR care se prezinta la AFP impreuna cu copia de pe autorizatie (carnetului vizat la zi) in baza carora se obtine CIF-ul de la MF.Asemanarea consta in faptul ca in ambele cazuri contabilitatea se tine in partida simpla.ATENTIE: PFA-urile vor functiona pana la 31.03.2009 (cred ca nu gresesc), perioada pana la care vor trebui sa solicite reautorizarea la Registrul comertului.

pepteav420

#10 Mesaj de pepteav420 »

asa este. am fost astazi la admin financiara si te inregistreaza pe baza autorizatiei si a carnetului, urmand ca intr-o anumita perioada sa iti dea CIF. banuiesc ca alte declaratii nu mai depui decat daca esti platitor de tva, nu? doar platesti 16% trimestrial la suma estimata, urmand ca la mai sa se regularizeze. e ok?

Scrie răspuns