Contract de munca cu norma de 1 ora!

herganiec

#16 Mesaj de herganiec »

bucura896 scrie:Eu aleg la salariati la norma 0 ore si cand vreau sa salvez imi spune sa introduc nr de ore lucrate pe luna. Ce pot sa fac??
Contractul de munca este cu o ora
pai la norma = 0 inseamna ca omul lucrează mai puţin de 2 ore pe zi, in cazul acesta completează-i nr de ore pe lună cu cât ai contract cu el. E clar

Daca ai un contract de 15 ore pe lună cu cineva pentru care îi plăteşti 200 RON de exemplu, trebuie completat norma =0 şi nr de ore pe lună şi salariul.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tomac

#17 Mesaj de tomac »

Din punct de vedere a codului muncii - nu mai există noţiunea de normă de muncă la timp parţial.
Puneţi 0 la normă, şi 20 la numărul de ore lucrate lunar. Puteţi modifica ulterior în stat numărul de ore=numărul de zile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bucura896

#18 Mesaj de bucura896 »

Multumesc mult de tot

moldovanl582

Help...

#19 Mesaj de moldovanl582 »

Totusi nu ma descurc... in cazul unui salariat cu contract de munca de 1 ora/zi.
La data angajarii, la Salariati am trecut norma de munca 0, la ore pe luna am trecut 21 pentru ca altfel nu ma lasa programul.
La statul de plata insa, in cazul lunii iulie care nu are 21 de zile, daca modific la 23 ore lucrate imi calculeaza salariul corespunzator numarului de ore lucrate, cand acesta ar trebui sa ramana neschimbat pentru ca in contractul de munca se specifica un salar fix pe luna nu pe ora... cum sa fac sa fie corect?
Multumesc

herganiec

#20 Mesaj de herganiec »

verificati la fisiere -salariati sa fie bifat <tip> permanent, <norma> =0 iar la <ore pe luna> =21 ore sau cate ore pe luna e intelegerea ca lucreaza. iar la <tip salariu>=lunar si la <salariu> completati salariu care il primeste lunar in suma fixa.

nu trebuie sa faceti altceva.. doar statele de plata si va calcula bine.
am verificat si e ok.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

moldovanl582

#21 Mesaj de moldovanl582 »

Am inteles ca trec orele si salarul...ideea era ca din monment ce contractul e semnat cu salar fix pe luna (si daca are 21 de zile si daca are 23) si nu difera in functie de zilele unei luni, inseamana ca in fiecare luna eu trebuie sa intru in modulul de salariati si sa modific numarul de ore lucrate in luna. Daca as modifica acest lucru doar in statul de plata atunci salarul se va modifica in functie de numarul de ore lucrate. Bine gandesc oare?

balazse

#22 Mesaj de balazse »

Daca verificati in versiunea SagaC.3.0.326 la Fisiere->Salariati-> la campul de "norma pe zi" se poate selecta "1 ora", dupa care la "tip salariu" treceti "lunar", iar la salariul brut treceti suma din contract care-l primeste pe o luna (si nu se modifica indiferent de zilele lucratoare din luna).

herganiec

#23 Mesaj de herganiec »

moldovanl582 scrie:Am inteles ca trec orele si salarul...ideea era ca din monment ce contractul e semnat cu salar fix pe luna (si daca are 21 de zile si daca are 23) si nu difera in functie de zilele unei luni, inseamana ca in fiecare luna eu trebuie sa intru in modulul de salariati si sa modific numarul de ore lucrate in luna. Daca as modifica acest lucru doar in statul de plata atunci salarul se va modifica in functie de numarul de ore lucrate. Bine gandesc oare?

daca ati ales <norma pe zi>=0 , si salariul fix sa zicem 500 ron, si la ore pe luna puteti pune 21,23 ore nu are importanta , restul de plata va fi acelasi indiferent de orele lucrate in luna.

programul face corect in ambele cazuri.

moldovanl582

#24 Mesaj de moldovanl582 »

Asa este, problema s-a rezolvat dupa ce am instalat ultima actualizare de program. Multumesc!

Scrie răspuns