Multumesc mult eugen01!
Citind Ghidul practic emis de M.F., s-a mai luminat un pic in fata mea dar ramane tot o situatie foarte incurcata pentru mine,atat la soc.Z cat si la soc.X.
Daca s-a mai confruntat cineva cu o situatie asemanatoare si ar avea bunavointa sa-si impartaseasca din experienta sa ,tare mult i-as multumi!
situatie incurcata
Re: situatie incurcata
Nu s-a mai confruntat nimeni cu o situatie asemanatoare?
-
Salut! am o situatie incurcata, asemanatoare celei de mai sus.... o societate majoreaza capitalul social cu aport in natura, un teren achizitionat de unul din asociati. Dupa o perioada, se decide diminuarea capitalului social cu valoarea cu care s-a facut majorarea, valoarea terenului, decizie in care se mentioneaza ca terenul ramane in patrimoniul social. Am o intrebare in acest caz, asociatul care a aduc aport in natura la capitalul social, are de ridicat vreo creanta afereta acestei actiuni, adica se considera creditare sc cu valoarea aferenta aportului, indiferent ca acest teren figureaza clar in activele societatii in contul 2111 - terenuri? multumesc.
Depinde de ce scrie în act.
Dacă în act scrie că partea diminuată rămâne cu titlu de credit față de asociați atunci așa se înregistrează. Dacă nu scrie asta, înseamnă că societatea are un venit egal cu diminuarea pentru că e lăsată cu titlu gratuit la dispoziția ei.
Dacă în act scrie că partea diminuată rămâne cu titlu de credit față de asociați atunci așa se înregistrează. Dacă nu scrie asta, înseamnă că societatea are un venit egal cu diminuarea pentru că e lăsată cu titlu gratuit la dispoziția ei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
in act este scris ca "dobandeste cu drept de creanta asupra societatii pentru valoarea aferenta".... adica, eu ar trebui sa fac si nc intre 456 si 4551...corect?
-
multumesc. spor la treaba. zi usoara