depunere bilant
-
Punctele voastre de vedere sunt corecte din p.d.v legal. In practica mai sunt si situatii mai diferite.La mine au venit niste oameni cu functii de raspundere in administratia locala zicand ca au infiintat o societate tip SA cu actionar uni Consil.LOcal.Mi-au propus sa fiu cont.sef ptr ca nu au pe cine sa puna ,mi-au propus un salariu motivant,si am acceptat.Precizez ,am stud.medii de specialit.cu peste 3o ani vechime in contab.In consil de admin.am 3 admin.si 3 cenzori.Au zis ca nu-i nicio problema ca cenzorii certifica bilaantul etc.Desigur,am depus si bilanturi si tot felul de situatii .Am indeplinit efectiv munca,in adunarea gen a action.s-a validat bilantul,am fos descarcat de gestiune si toate cele.Intr-un cuvant am muncit,am fost platit,iar munca mea a fost considerata ca fiind bine facuta. In continuare fac aceeasi munca pt.ca pana in prezent nimeni nu a venit cu ideea si cu omul care sa fie in locul meu.Daca vine,intr-o ora predau si plec. De-asta va zic sunt si situatii care trebuie luate ca atare.Functionez pe baza de contract indiv,de munca,cu drepturi negociate,dupa principiul,,nici munca fara paine nici paine fara munca,, . Am prestat munca ,nimeni nu a contestat calitatea muncii depuse ,a am primit leafa.
Daca pot sa ajut si nu o fac,degeaba exist.
De acord cu pintiliem - nu are sens sa discutam pe marginea acestui subiect intrucit am polemiza inutil. Legea este mai mult decit clara: contabil sef, director economic, sau persoana imputernicita trebuie sa aiba studii superioare conform legii contabilitatii. Faptul ca la ITM se inregistreaza contracte de munca pentru contabil sef pentru persoane ce nu au studii superioare, nu constituie si nu va constitui vreo justificare sau vreo derogare de la prevederile legii contabilitatii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Patronul trebuie sa respecte legea indiferent de abilitatile profesionale ale celui in cauza. Asa cum observa Paturca mai devreme, este obligatorie utilizarea Clasificarii Ocupatiilor din Romania. Prin urmare nu se poate sa nu se puna in acord functia ocupata cu nivelul de studii cerut de acea functie.iancuv98 scrie:Ma intreb daca la un srl patronul doreste sa numeasca in functia de director tehnic pe x fara studii superioare dar un tip capabil pentru postul de director tehnic din" ACEA FIRMA"care ar fi ilegalitatea.
Legea 76/2002 (actualizata ) privind sistemul asigurarilor de somaj si stimularea ocuparii fortei de munca precizeaza foarte clar:
art. 15 - Utilizarea COR este obligatorie la completarea documentelor oficiale.
art. 113 - Constituie contraventie urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in altfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa constituie infractiune: b) neutilizarea Clasificarii Ocupatiilor din Romania prevazuta la art 15.