Bilant din SAGA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pascuc536

Bilant din SAGA

#1 Mesaj de pascuc536 »

Nu am unitate de discheta. Prin urmare am salvat pe discheta bilantul din c:/TEMP/... (fisierele unitate.txt si date.txt). Insa azi, la depunerea bilantului (in Ploiesti), mi s-a spus ca datele nu sunt bune si ca trebuie sa le salvez din aplicatia MF de bilant si nu din SAGA.

Cum se poate face ca sa nu mai le bag inca o data manual in aplicatia MF de bilant?

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Este foarte simplu de altfel:
Descarca aplicatia de la MFinante, o instalezi.
La instalare - pentru usurinta - se va alege urmatoarea cale de instalare:
C:\_BIL_IUN_2008
(Programul de la finante se inregistreaza automat in:
C:\Program Files\Bilant iun 2008\)
In directorul creat prin instalarea aplicatiei de la MFinante se va creea un alt director care va purta ca denumire codul fiscal al firmei.
Exemplu:
Am o firma care are codul fiscal 123456.
Am instalat aplicatia de la MFinante in:
C:\_BIL_IUN_2008
Dau dublu click sa intru in acest director.
Aici imi creez un director nou, buton dreapta NEW iar cand imi va aparea NEW FOLDER, eu voi scrie peste codul fiscal 123456. Dau enter. A fost creeat un director pe care il cheama 123456.
Culc fereastra respectiva in bara (o minimizez).
In partea stanga a tastaturii coltul de jos intre butoanele CTRL si ALT exista - de regula - o sigla WINDOWS (un stegulet). Se tine apasata aceasta tasta si concomitent se apasa tasta E.
Ma duc in fisierul TEMP, acolo unde SAGA a salvat bilantul meu, copiez cele doua fisiere (unitate, date) si ma duc la fereastra care este in bara, dau click pe ea, ma duc deasupra directorului creat anterior (123456), buton dreapta, aleg PASTE.
Dau dublu click pe aplicatia de la finante, pe fisierul executabil, si imi aleg codul fiscal: 123456.
De aici este mai mult decat simplu.
Succesuri.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

baleaf445

#3 Mesaj de baleaf445 »

Corect

tomac

Re: Bilant din SAGA

#4 Mesaj de tomac »

pascuc536 scrie: Insa azi, la depunerea bilantului (in Ploiesti), mi s-a spus ca datele nu sunt bune si ca trebuie sa le salvez din aplicatia MF de bilant si nu din SAGA.
Eu ma intreb de unde au dedus cei de la Ploiesti ca cele salvate din SAGA nu sunt bune?
Ce corelatii sunt eronate in SAGA si nu se pot prelua bilanturile la MF? Nu de alta dar eu ce am verificat sunt ok asa cum sunt generate din SAGA.
A existat o mica problema, la formularul 10 listat. Si incurcatura a fost provocata tot de programul de la MF.
Astfel, programul de la MF, la introducerea datelor in formularul 010, afiseaza titlul "Bilant simplificat", insa la listare il listeaza cu titlul "Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii". SAGA initial a preluat denumirea afisata pe ecran la formularul 10 si nu cea din listare insa ulterior s-a efectuat rectificarea formularului 010 listat din SAGA.
Daca problema consta in titlul formularului 10, atunci redescarcati fisierul de actualizare si reactualizati.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

pascuc536

#5 Mesaj de pascuc536 »

Cam multa munca manuala pentru acest bilant.

Pacat ca SAGA nu a stiut sa adauge un '0' dupa al 13 caracter din fisierul date.txt. Este singura diferenta intre fisierele generate pentru UF si cele din C:\TEMP\...

Poate in viitor se rezolva.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Mie nu mi-a dat eroare la preluare de aceea intrebam.

nemuts

#7 Mesaj de nemuts »

Aceasi problema, Programul SAGA nu este compatibil cu cel de la Admin Financiara Ploiesti

Corelatiile sunt ok !

Versiunea in cauza 3.0.326

ionetei153

#8 Mesaj de ionetei153 »

cu cei din prahova la bilant.din dec.2007 am avut 2-3 respingeri de bilant ptr ca nu se dadea mesaj la progr.Saga referitor la form 3o corelatia :
form.1o rd.11 +rd 14 >= rd 03 din form 30 .
Cand salvam discheta programul nu dadea mesajul respectiv iar la finante mi-o refuza.
Acum la iunie stiu lectia si urmaresc aceasta corelatie.
Daca pot sa ajut si nu o fac,degeaba exist.

tomac

#9 Mesaj de tomac »

nemuts scrie:Aceasi problema, Programul SAGA nu este compatibil cu cel de la Admin Financiara Ploiesti

Corelatiile sunt ok !

Versiunea in cauza 3.0.326
Fara suparare, insa eu am depus bilant facut in SAGA si nu am avut probleme. Si sunt sigur ca mai sunt si altii ca mine. Nu inteleg aceasta vehementa si nici acest mod de a pune problema: nu este compatibil cu cel de la Admin Financiara. Programul de preluare utilizat de la MF este unic pe tara.Asa ca modul de preluare este identic la toate administratiile finaciare.
Pe de alta parte aceasta "incompatibilitate" trebuie motivata. S-a incercat preluarea datelor de pe discheta si a generat vreo eroare? Daca da care? Va repet: AM DEPUS BILANT FACUT IN SAGA SI NU AM AVUT ERORI LA PRELUARE. Si mai am si alte cunostinte ce folosesc acest program si nu au avut probleme. Am avut cazuri de cunostinte ce au avut erori la preluare in contextul in care au folosit in cadrul denumirii societatii caractere speciale # sau , (virgula) ori au trecut codul fiscal eronat (de exemplu R 12345 in loc de 12345).
La versiunea 326 au existat mai multe corectii. Una din ele corecta titlul listat pe formularul 10 al raportarii.
Daca era vorba de corelatii eronate, colegul paturcai si eu, in niste postari mai vechi, am explicat cum se pot incarca fisierele in programul de la MF.Incarcarea in aplicatia lor presupune si verificarea automata a datelor. Eu am facut si astfel de verificari si nu am avut surprize de corelatii eronate.
De aceea permiteti-mi sa ma indoiesc sincer de aceasta afirmatie categorica.
Imi depune bilanturile facute in SAGA de citiva ani. Nu am avut surprize niciodata din cauza programului. Am avut eu unele erori dar nicidecum datorate programului ci datorate neatentiei mele.
Astept sa-mi argumentati cu date concrete, de ce nu ati putut preda bilantul generat din SAGA, la finante.

ursachim

#10 Mesaj de ursachim »

am si eu o mica problemuta. :oops: formularul 30 il listeaza pe 2 pagini. indiferent cum am setat imprimanta.
la voi este la fel?

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Verificati ca imprimanta sa fie setata pe A4 si nu pe Letter
La vizualizare pe ecran cum va apare? Pe o pagina sau pe doua?

floreai367

#12 Mesaj de floreai367 »

Eu am o alta problema, in formularul 30 nu sunt preluate datoriile, asa ca le-am completat de mana!

In ceea ce priveste compatibilitatea programului saga cu cel de la adtie, nu am avut niciodata probleme, si depun de 4 ani!
Problema este sa verificati , sa nu aveti nici o necorelare, deci tot ce apare cu rosu trebuie corectat, normal ca daca acestea nu se corecteaza, va da eroare la orice alt program!

cretum

#13 Mesaj de cretum »

Si eu am depus bilanturi facute pe saga si nu am avut probleme nici anul trecut nici anul asta la finante.

kandoras05

#14 Mesaj de kandoras05 »

Si eu am patit acelasi lucru azi la Ploiesti. Dupa doua ore de asteptare tipa de la calculator mi-a returnat discheta " nu merge. nu e compatibil cu programul MF". Imi venea sa ... Ce pot sa fac? De cativa ani duc bilant in Saga si nu au fost probleme. Nu vreau sa transfer datele in programul MF pentru ca cred ca este problema administratiei de la Ploiesti, nu a mea. Cred ca ei ar trebui sa-si revizuiasca programele. Pacat cu nu mai am timp sa ma cert cu ei. Maine e ultima zi. :(

Scrie răspuns